??????????????????????????????????

jeśli masz podejrzenie, że znaleziony okaz jest meteorytem, zapytaj - to jest właściwe miejsce!

Moderatorzy: webimage, Kenny

Re: ??????????????????????????????????

Postprzez tin » Pt sie 19, 2011 7:51 pm

Gargamel a coś Ty taki wyrywny? Napisałem Ci, że widać w nim kwarc i to powinno wystarczyć a Ty dalej ciągniesz te swoje bzdety.... Jeśli w kamieniu nie potrafisz dostrzec kwarcu czy miki to nie powinieneś zajmować się szukaniem meteorytów. W przeciwnym wypadku nawet dyski google'a byłyby zbyt małe, żeby na nich umieścić kilka miliardów kamieni z polskich pól "rolniczych"... Kto by to oglądał i miał na to czas?
Mam pytanie. Czy odwiedziłeś kiedykolwiek jakieś muzeum? Czy widziałeś meteoryt "na żywo"? Jeżeli nie to polecam taką wycieczkę do muzeum zanim zaczniesz zwozić kamienie do domu :-)
tin
meteorytoman

Postprzez Gargamel » Pt sie 19, 2011 8:44 pm

Rolnik w waszych kłotniach tez nie bede uczestniczył.Nie mam nic do tych ludzi.Zirytowala mnie arogancja.Nic osobistego.I. nic innego.Kennego tak po ludzku szanuje,Jacka też.
Tin..zapewne wielu z was ma duzo wieksze doswiadczenie w tej materii nie przecze.Nie sądze jednak...byście widzieli i wiedzieli wszystko.a propos.. Kwarcu... mnie pouczuasz...a sam nie odrózniasz kwarcu od miki???Pisząc mi ze to kwarc.Taki fachowiec?Twoje rady są nie na miejscu.W muzeum byłem ,meteoryty widziałem.Posiadam również.

Dość- temat kłotni uważam za zamkniety.Nie oczekuje zbyt wiele... tylko rzeczowego tak lub nie-okreslenia tego co pokazuje.. bez glupich podtekstow.Szanujcie innych a okaza wam szacunek...Kazda zlośliwość moze sie spotkać z podobnych zachowaniem.Nie mam zamiaru ani drązyć tematu ani sie obrążac na kogokolwiek napisałem po męsku jak widze sprawe .Ostro przyznaje.Jesli kogoś nie stać by po męsku przyjąć na klate uwagi i zachować sie jak facet...Trudno.Licze sie z zablokowaniem konta...Decyzje pozostawiam Adminom.
Gargamel
meteorytoman

Postprzez tin » Pt sie 19, 2011 9:50 pm

Gargamel, zamiast pisać głupoty spróbuj jeszcze raz przeczytać ze zrozumieniem to co napisałem...
Jeżeli w dalszym ciągu nie zrozumiesz to przeczytaj jeszcze raz a potem jeszcze raz....
Kogucie gadki zostaw sobie na inną okazję. Jak masz zły dzień to podrzyj gazetę zębami, weź rozbieg i przywal z bańki w jakiś słup albo poskacz sobie na piętach ale nie siadaj w takim stanie do kompa dla swojego i naszego dobra. :lol:
tin
meteorytoman

Postprzez Gargamel » Pt sie 19, 2011 10:22 pm

Do ciebie widze jednak nic nie dociera.Nic.
W takim razie przyśpieszę proces decyzyjny Adminów,wczesniej pisząc wprost..Jesteś debil ,któremu jednak warto obić.Jestem skłonny przypuszczać ze celowo prowokujesz.Licząc na taka własnie moją rekacje,zakończoną usunięciem mnie z forum.Ty... a nie sądzisz ze to ty powinieneś 1 wziąc rozbieg, znajde ci pas startowy.
Gargamel
meteorytoman

Postprzez Jacek Drążkowski » Pt sie 19, 2011 11:05 pm

Hm... skoro tak, to na własne życzenie Gargamel ma tydzień wolnego od pisania na forum
Astronomia i muzyka
I tego trzymać się trzeba
(E. Stachura, "Prefacja")
Jacek Drążkowski
meteorytoman

Postprzez tin » Pt sie 19, 2011 11:07 pm

Eeeech szkoda gadać....
Jedyną pomocą jaką mogę Ci zaoferować to sugestia, że powinieneś chwilowo przeskoczyć na to forum:
http://www.nerwica.com/viewtopic.php?t=8927
W sprawie kamienia już się wypowiedziałem al;e powtórzę. Nie jest to meteoryt. Widać piasek (kwarc) a to co się błyszczy to jest mikka. Ani jedno ani drugie w meteorytach nie występuje.
tin
meteorytoman

Postprzez Przemochle » Pt sie 19, 2011 11:49 pm

Jacek Drążkowski napisał(a):Hm... skoro tak, to na własne życzenie Gargamel ma tydzień wolnego od pisania na forum

Panie Jacku oglądałem dzisiaj debatę sejmową i była na podobnym poziomie :wink: Najgorsze, że zamiast kar jeszcze porządną dietę dostaną :) No cóż przykład idzie z góry.
Myślałem, że "forumowi" Koledzy dojdą jednak do porozumienia i obędzie się bez "gorszących scen" :wink: Szkoda, że tak się nie stało. Pozdrawiam
Przemochle
meteorytoman

Postprzez WMakocki » So sie 20, 2011 7:28 am

Panowie!!! W kamieniach błyszczy wiele minerałów nie tylko kwarc i mika.Np.po diamentowym połysku
poznaje się maskelynit a iryzujący plagioklaz w angrytach, nie wspomnę o połysku piroksenów czy
metalicznym połysku spineli.Niedobrze jest jak w miejsce rzeczowej wypowiedzi są jak wyżej....
Ze zdjęcia i tak g.. widać co to jest, więc po co się sadzić na eksperta tym bardziej,że to pokazuje
gdzie kończy się jego wiedza i niepotrzebnie wkurza czarodzieja i przy okazji gospodarza a mąki
w tym roku nie będzie!!WJM
Szukaj a znajdziesz! W.J.Makocki
WMakocki
meteorytoman

Poprzednia strona

Powrót do czy to jest to?