Re: Czy może to być meteoryt ?
Zaara, metal i zapach siarki to zawsze jest szlaka.Jeżeli po oszlifowaniu powierzchnia będzie
miała szaro-niebieskawą barwę z krystalitami w formie nakładających się małych kwadratów
i okrągławymi lub amebowatymi w kształcie ziarnami żelaza to jak nic masz szlakę używaną
czasami jako podbudowa pod asfalt na drogach.No chyba,że tam są ziarna minerałów.Lepiej
się wstrzymaj z tym wysyłaniem próbki,i skąd ta cena za wstępne badanie,skoro wysyarczy
powąchać! za dwie stówy !!!WJM
miała szaro-niebieskawą barwę z krystalitami w formie nakładających się małych kwadratów
i okrągławymi lub amebowatymi w kształcie ziarnami żelaza to jak nic masz szlakę używaną
czasami jako podbudowa pod asfalt na drogach.No chyba,że tam są ziarna minerałów.Lepiej
się wstrzymaj z tym wysyłaniem próbki,i skąd ta cena za wstępne badanie,skoro wysyarczy
powąchać! za dwie stówy !!!WJM
Szukaj a znajdziesz! W.J.Makocki
-
WMakocki - meteorytoman
I jeszcze jedno pytanie .
Czy świeży przełam iryzuje ( mieni się tęczowymi barwami ) ?

- pomponiusz
- meteoryt
WMakocki napisał(a):Zaara, ..........!!!WJM
Nie postawiłeś żadnego pytania i już wszystko wiesz ? Już się mądrzysz ? Mądralo ?

- pomponiusz
- meteoryt
spokojnie, panowie. WM daje konstruktywną informację, więc po co ten personalny komentarz, pomponiusza?
Astronomia i muzyka
I tego trzymać się trzeba
(E. Stachura, "Prefacja")
-
Jacek Drążkowski - meteorytoman
Jacek Drążkowski napisał(a):spokojnie, panowie. WM daje konstruktywną informację, więc po co ten personalny komentarz, pomponiusza?
Pomponiusz chciał tylko wypompować troszezckę sianka. Nic wielkiego. A ten mądrala mu przeszkadza. Nicpoń.
Ktoś przychodzi, chwali Cię, a Ty czujesz się jak młody Bóg. Zaraz potem przychodzi ktoś inny, zwymyśla Ci a Ty czujesz się podle. Nikomu nie daj się nabrać.
zapraszam
http://meteoryty.npx.pl
http://www.facebook.com/piotr.gural?ref=tn_tnmn
zapraszam
http://meteoryty.npx.pl
http://www.facebook.com/piotr.gural?ref=tn_tnmn
-
gural100 - meteorytoman
Jaaaasne ! Kiedy wszyscy tutaj wiedzą wszystko i wszystko jest dla Nich jasne , więc po co pytać ?
Jednak ciekaw jestem odpowiedzi na postawione pytanie ?
pomponiusz napisał(a):I jeszcze jedno pytanie .
- pomponiusz
- meteoryt
pomponiusz napisał(a):Jaaaasne ! Kiedy wszyscy tutaj wiedzą wszystko i wszystko jest dla Nich jasne , więc po co pytać ?pomponiusz napisał(a):I jeszcze jedno pytanie .
Nie dla wszystkich jasne więc chętnie się dowiem inni również. Co jeśli czuć zapach powiedzmy że siarki?
Oraz co jeśli świeży przełam iryzuje?
-
sherman - meteorytoman
sherman napisał(a):.......
Nie dla wszystkich jasne więc chętnie się dowiem inni również. Co jeśli czuć zapach powiedzmy że siarki?
Oraz co jeśli świeży przełam iryzuje?
Jeszcze nie znamy odpowiedzi na postawione pytanie a już mam odpowiadać na kolejne ?

- pomponiusz
- meteoryt
Panowie pomponiusz i sherman, proponuję - zmieńcie forum - to chyba zrobi dobrze i Wam i innym 
ps świeże przełamy oczywiście iryzują, ale tylko oglądane w glorii! czy ta odpowiedź satysfakcjonuje? jeśli nie, to szczegółów proszę szukać na forum "UFO, zjawiska paranormalne i inne cuda"

ps świeże przełamy oczywiście iryzują, ale tylko oglądane w glorii! czy ta odpowiedź satysfakcjonuje? jeśli nie, to szczegółów proszę szukać na forum "UFO, zjawiska paranormalne i inne cuda"
Astronomia i muzyka
-
Doradca się znalazł .
Podobno nie ma głupich pytań lecz bywają głupie odpowiedzi .
Oto odpowiedź idiotyczna tym bardziej że udzielona przez osobę której nikt o zdanie nie pytał .
Niech da Pan szansę doczekać odpowiedzi może czegoś ciekawego dowiedzą się . Bo jak na razie idzie to jak krew z nosa a Pan wpieprza się bez potrzeby .
A może to właśnie o to chodzi by nikt niczego się nie nauczył ani też dowiedział ?
Podobno nie ma głupich pytań lecz bywają głupie odpowiedzi .
Oto odpowiedź idiotyczna tym bardziej że udzielona przez osobę której nikt o zdanie nie pytał .
Niech da Pan szansę doczekać odpowiedzi może czegoś ciekawego dowiedzą się . Bo jak na razie idzie to jak krew z nosa a Pan wpieprza się bez potrzeby .
A może to właśnie o to chodzi by nikt niczego się nie nauczył ani też dowiedział ?

- pomponiusz
- meteoryt
Jacku priv nie działa więc spytam ponownie tu - długo jeszcze masz zamiar to tolerować?
-
webimage - meteorytoman
webimage napisał(a):Jacku priv nie działa więc spytam ponownie tu - długo jeszcze masz zamiar to tolerować?
I to nie tyczy sie konkretnego nicku ale wszystkich tej samej osoby - zwirka, maniany, pomponiusza ..wydaje mi sie ze trzeba zrobic porzadek z osoba a nie nickiem i uniemozliwic jej jakakolwiek dzialalnosc na Metmanii..przez takiego kogos forum przestaje byc czyms pozytywnym

-
tribal216 - meteorytoman
zaara11 nie odpowiada więc zapewne należałoby rozumieć Jego zachowanie jako prowokację
jednego z forowiczów .
Chyba tylko po to by na forum coś się działo . A ja durny podpuścić się dałem .
No cóż taki los ludzi ciekawych wszystkiego .
Widzę że dla wszystkich jest wszystko wiadome i jasne jednak rodzi się pytanie w takim razie po co i dla kogo to forum zaistniało .
jednego z forowiczów .
Chyba tylko po to by na forum coś się działo . A ja durny podpuścić się dałem .
No cóż taki los ludzi ciekawych wszystkiego .
Widzę że dla wszystkich jest wszystko wiadome i jasne jednak rodzi się pytanie w takim razie po co i dla kogo to forum zaistniało .

- pomponiusz
- meteoryt
tribal216 napisał(a):webimage napisał(a):Jacku priv nie działa więc spytam ponownie tu - długo jeszcze masz zamiar to tolerować?
I to nie tyczy sie konkretnego nicku ale wszystkich tej samej osoby - zwirka, maniany, pomponiusza ..wydaje mi sie ze trzeba zrobic porzadek z osoba a nie nickiem i uniemozliwic jej jakakolwiek dzialalnosc na Metmanii..przez takiego kogos forum przestaje byc czyms pozytywnymi to wlasnie ta osoba na ma celu
panowie, przecież jest taka opcja, że można sobie wyłączyć widoczność wpisów wybranych użytkowników - niestety, nie mam zdolności Perseusza, by trzebić hydry, podobnie, jak nie mam lekarstwa na raka i wiele innych dolegliwości gnębiących naszą cywilizację... IP trzech głów hydry mogę zablokować, ale czy to załatwi problem? a czy ten problem jest w ogóle dobrze zdefiniowany?
Astronomia i muzyka
-
Wracając do merytorycznej dyskusji.
Powiem Wam, że są meteoryty, które śmierdzą siarką przy szlifowaniu!
Sam się zdziwiłem ale osobiście widziałem jak jeden taki poszukiwacz-zawodowiec rozpoznawał pewien rodzaj meteorytu po zapachu...
To może odświeżymy zgaduj-zgadulę?
Zibi
Powiem Wam, że są meteoryty, które śmierdzą siarką przy szlifowaniu!
Sam się zdziwiłem ale osobiście widziałem jak jeden taki poszukiwacz-zawodowiec rozpoznawał pewien rodzaj meteorytu po zapachu...
To może odświeżymy zgaduj-zgadulę?

Zibi
:) Jeśli tylko możesz - tnij (:
Sekcja Meteorytowa PKiM
Sekcja Meteorytowa PKiM
-
Zibi - meteorytoman