nowy kamień

jeśli masz podejrzenie, że znaleziony okaz jest meteorytem, zapytaj - to jest właściwe miejsce!

Moderatorzy: webimage, Kenny

Re: nowy kamień

Postprzez tin » Cz wrz 01, 2011 8:30 am

Nie mam pojęcia czym jest ta ZIEMSKA skała ale na pewno nie jest to meteoryt :-/
tin
meteorytoman

Postprzez pomponiusz » Cz wrz 01, 2011 9:40 am

tribal216 napisał(a):
pomponiusz napisał(a):Proszę zapoznać się z ..'' Petrografia'' A.Bolewski , W. Parachoniak (wydanie 1982 )str 466 .
Podrozdział '' Żwiry i piaski diamentonośne '' . ;)

nie zapoznam sie bo nie mam do niej dostepu niestety :( jak mozesz to przytocz konkretny fragment. pytanie tylko jaki procent stanowi zwir diamentonosny sposrod wszystkich zwirow budujacych zlepience w Polsce ;)moze byc oczywiscie jakis wyjatek w tym co napisalem ze zlepieniec nie ciagnie bo nigdy tego jakos stanowczo nie zglebialem, jednak jak dla mnie skala polishboba nim nie jest :) :)

Małe sprostowanko .
Podrozdział '' Osadowe skały metalonośne '' , strona 465 ,zaś '' żwiry i piaski....'' to jedynie jego część .
pomponiusz
meteoryt

Postprzez tribal216 » Cz wrz 01, 2011 11:33 am

pomponiusz napisał(a):
tribal216 napisał(a):
pomponiusz napisał(a):Proszę zapoznać się z ..'' Petrografia'' A.Bolewski , W. Parachoniak (wydanie 1982 )str 466 .
Podrozdział '' Żwiry i piaski diamentonośne '' . ;)

nie zapoznam sie bo nie mam do niej dostepu niestety :( jak mozesz to przytocz konkretny fragment. pytanie tylko jaki procent stanowi zwir diamentonosny sposrod wszystkich zwirow budujacych zlepience w Polsce ;)moze byc oczywiscie jakis wyjatek w tym co napisalem ze zlepieniec nie ciagnie bo nigdy tego jakos stanowczo nie zglebialem, jednak jak dla mnie skala polishboba nim nie jest :) :)

Małe sprostowanko .
Podrozdział '' Osadowe skały metalonośne '' , strona 465 ,zaś '' żwiry i piaski....'' to jedynie jego część .

jesli Ci chodzi o węgle, łupki margliste,ilaste, bitumiczne które zawierają choćby piryt czy chalkopiryt to oczywiście masz racje :) noi oczywiscie iły rudonośne głównie z batonu ( jura środkowa) okolic choćby Częstochowy
tribal216
meteorytoman

Postprzez Kenny » Cz wrz 01, 2011 8:07 pm

na moje melafir w odmianie migdałowiec pozdro i witam po tygodniu
Sto lat! Ciężkich prac w kamieniołomach:)
Kenny
meteorytoman

Poprzednia strona

Powrót do czy to jest to?