GRANIT LUNARNY

jeśli masz podejrzenie, że znaleziony okaz jest meteorytem, zapytaj - to jest właściwe miejsce!

Moderatorzy: webimage, Kenny

Re: GRANIT LUNARNY

Postprzez IV » Wt wrz 27, 2011 6:52 pm

sherman napisał(a):Ale to nie istotne jest jaka to skorupa bo kamień bez wątpienia nie jest kamieniem ziemskim ten i kilka innych, ja to wiem i wy wiecie :lol:

Tez nie wiem jacy "wy". Masz na mysli,ze ktos wie i celowo Cie oszukuje ? Ciekawa teoria.Niby po co ? Brak logiki myslenia. Ale mnie to generalnie nie obchodzi. Dla mnie mozesz zbierac te kamole cale zycie i potem sobie z nich palac wybudowac albo kapliczke kolo domu.Nic mi do tego poki nie probujesz mi tego sprzedac na przyklad. I tak bym nie kupil za zlotowke nawet.Bo szkoda by mi bylo placic kilkanascie zlotych kosztow przesylki za cos takiego.

Napisalem bo piszesz "wy" wiec posrednio i mnie w to wlaczasz. Ale zapewniam Ciebie,ze jezeli chodzi o mnie to jak bym cos takiego znalazl to nasral bym na to zeby bardziej przypominal mi meteoryt niz teraz:) No ale bez urazy. Ja sie pewnie nie znam. Pozdrawiam i zycze kolejnych "meteorytowo niepodobnych kup" na Twojej drodze.
IV
meteorytoman

Postprzez polishbob » Wt wrz 27, 2011 7:38 pm

fajnie się czyta te opowieści nie złej treści
polishbob
meteorytoman

Postprzez tribal216 » Wt wrz 27, 2011 7:43 pm

IV napisał(a):
sherman napisał(a):Ale to nie istotne jest jaka to skorupa bo kamień bez wątpienia nie jest kamieniem ziemskim ten i kilka innych, ja to wiem i wy wiecie :lol:
Masz na mysli,ze ktos wie i celowo Cie oszukuje ? Ciekawa teoria.Niby po co ?

Bo jak juz kolega Sherman pisal wcześniej, na tym forum są kłamcy i złodzieje, którzy wmawiając mu ze pół Księzyca ktore znalazl na polu jest zwyklymi ziemskimi kamieniami i chce zagarnac je dla siebie. Proste :twisted: :twisted:
tribal216
meteorytoman

Postprzez sherman » Wt wrz 27, 2011 8:13 pm

,
Ostatnio edytowano Pt gru 02, 2011 1:01 am przez sherman, łącznie edytowano 1 raz
sherman
meteorytoman

Postprzez tribal216 » Wt wrz 27, 2011 8:29 pm

obawiam sie ze zeby nas przekonać musialbys przedstawic wyniki analizy jakis instytucji i 100% pewność osób ją wykonujących. co bys tu nie pisał to i tak dla nas nic nie znaczy niestety. pewnie napiszesz ze Cie to nie obchodzi wiec nas tym bardziej :)
tribal216
meteorytoman

Postprzez sherman » Wt wrz 27, 2011 9:01 pm

,
Ostatnio edytowano Śr lis 23, 2011 9:35 pm przez sherman, łącznie edytowano 2 razy
sherman
meteorytoman

Postprzez Zibi » Śr wrz 28, 2011 11:01 am

sherman napisał(a):Nauczyłem się wystarczająco wiele by móc odróżnić meteoryt od zwykłego kamienia lecz nie tu na forum bo tutaj nie można się wiele nauczyć.

Sherman, odpowiedz sobie na proste pytanie - w jaki sposób bezbłędnie odróżnić kamień księżycowy od ziemskiego?

Osobiście jestem przekonany, że w Polsce nie ma ani takiej instytucji ani osoby - tzn. nikt nie jest w stanie w 100% takiego rozpoznania dokonać!
Przyczyna jest prosta - nikt nie uzyskał odpowiedniego doświadczenia badając pewniaki, takie jak np. rzeczony nwa5000 czy inne lunary. Teoretyczna wiedza istnieje ale to nie wszystko, brak doświadczenia w tej materii zeruje szanse. I dodam, że ci co próbowali polegli...
Poza tym nikt lunara jak na razie w PL nie znalazł - nie istnieje żaden potentat albo grupa trzymająca wszystkie krajowe lunary w garści.

I żebyś mnie źle nie zrozumiał dodam, że rozpoznanie cech ziemskich w kamieniu przez fachowca jest jego oczywistą dyskwalifikacją.

Zibi
:) Jeśli tylko możesz - tnij (:
Sekcja Meteorytowa PKiM
Zibi
meteorytoman

Postprzez sherman » Śr wrz 28, 2011 6:39 pm

KTO I DLACZEGO USUNĄ MÓJ OSTATNI POST?
sherman
meteorytoman

Postprzez tribal216 » Śr wrz 28, 2011 8:01 pm

pewnie Ten kto ma juz pomału dosc tej calej dyskusji o niczym. :D :D
tribal216
meteorytoman

Postprzez jacek » Śr wrz 28, 2011 8:17 pm

A tak pięknie rozwijała się ta telenowela ...
jacek
meteorytoman

Postprzez sherman » Cz wrz 29, 2011 12:24 am

.
Ostatnio edytowano So paź 29, 2011 6:08 pm przez sherman, łącznie edytowano 2 razy
sherman
meteorytoman

Postprzez tin » Cz wrz 29, 2011 8:29 am

Samo "przypomina" nie wystarczy. Jest całe mnóstwo kamieni, któe "przypominają" (mała namiastka tutaj: http://meteorites.wustl.edu/meteorwrongs/meteorwrongs.htm). Zamiast robić krzywdę swojej psychice a nam niepotrzebnie zabierać czas wyślij próbkę do badań. Zapłać za te badania i w przypadku meteorytu będziesz bogaty. Ale raczej obstawiam, że tylko umoczysz kasę co może wyjdzie Tobie i nam na dobre.
http://www.meteoritestudies.com/protected_FOUND.HTM
tin
meteorytoman

Postprzez sherman » Cz wrz 29, 2011 1:27 pm

.
Ostatnio edytowano Śr lis 23, 2011 9:35 pm przez sherman, łącznie edytowano 1 raz
sherman
meteorytoman

Postprzez tin » Cz wrz 29, 2011 2:09 pm

Gdybyśmy obstawiali to daję 10:1, że to ziemska skała. Dopóki nie będziesz miał abstraktu to się tak nie "jaraj". Samą wiarą nic nie zdziałasz i dopiero badania pokażą co to jest (wg mnie jakaś ziemska skała osadowa).
tin
meteorytoman

Postprzez tribal216 » Cz wrz 29, 2011 3:53 pm

obsesją Twoja moze i jest przeszukiwanie stert kamieni ale jeszcze wieksza przekonywanie siebie samego i innych ze masz Bog wie co. jakbys był konkretny wrzucil byś dobre foty i opinie specjalisty. ( i broń Boze nie mam tu na mysli Ciebie ). Masz mnostwo pozycji instytucji ktore przebadają Ci co chcesz za kilkanascie zlotych a mysle ze jakbys dobrze zagadal to i za darmo. Ale ty wolisz truć puste słowa niczym nie poparte :? Jeśli potwierdzisz badaniami autentycznosc - spoko , pierwszy Ci pogratuluje tu na forum. ale poki co to takie pierdo - lamento to było dobre ale w podstawowce
tribal216
meteorytoman

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do czy to jest to?