GRANIT LUNARNY

jeśli masz podejrzenie, że znaleziony okaz jest meteorytem, zapytaj - to jest właściwe miejsce!

Moderatorzy: webimage, Kenny

Re: GRANIT LUNARNY

Postprzez sherman » Cz wrz 29, 2011 4:57 pm

.
Ostatnio edytowano Śr lis 23, 2011 9:35 pm przez sherman, łącznie edytowano 2 razy
sherman
meteorytoman

Postprzez Jacek Drążkowski » Cz wrz 29, 2011 5:32 pm

sherman napisał(a):KTO I DLACZEGO USUNĄ MÓJ OSTATNI POST?

:?:

oprócz mnie takie uprawnienia mają moderatorzy tego działu czyli MG-MET i Solar, ale ostatnie ich logowanie było zdaje się w sierpniu, a chodzi ci o wpis z ostatnich dni. Ponieważ ja nic nie usuwałem pozostaje jedna możliwość: sherman. Bo każdy autor ma możliwość usuwać swoje posty.
Astronomia i muzyka
I tego trzymać się trzeba
(E. Stachura, "Prefacja")
Jacek Drążkowski
meteorytoman

Postprzez Kenny » Pt wrz 30, 2011 8:16 am

ad 1 - kamień polej octem jak zacznie burzyć odpowiedź jest jedna kalkret (otoczka wapienna powstająca na kamieniach na granicy cementacji - zwierciadła wód podziemnych)

ad 2 - wygląda na kryształ oliwinu w skale plagioklazowo-piroksenowej a nie szkliwo ale to moja opinia.

ad 3 - nie nie kopie żadnych lunarów, i nie mam zamiaru kopać (a już tym bardziej żeby jechać 400km żeby przepatrzeć hałdę kamieni jaką mogę mieć w każdej lokalnej żwirowni) wole jednak zwykłe ziemskie kryształki ewentualnie padlinę
a jeśli chodzi o meteoryty to i tak skupiam się na poszukiwaniu historycznych spadków.
Sto lat! Ciężkich prac w kamieniołomach:)
Kenny
meteorytoman

Postprzez sherman » Pt wrz 30, 2011 11:01 am

,
Ostatnio edytowano Śr lis 23, 2011 9:36 pm przez sherman, łącznie edytowano 1 raz
sherman
meteorytoman

Postprzez Kenny » Pt wrz 30, 2011 1:41 pm

prosiłem o solny lub ocet a nie azotowy... nie wypowiadam się bo wyczerpałeś limit mojej cierpliwości.
Sto lat! Ciężkich prac w kamieniołomach:)
Kenny
meteorytoman

Postprzez sherman » Pt wrz 30, 2011 2:49 pm

Kenny napisał(a):prosiłem o solny lub ocet a nie azotowy... nie wypowiadam się bo wyczerpałeś limit mojej cierpliwości.

Ok. spróbuje octem
sherman
meteorytoman

Postprzez sherman » N paź 09, 2011 10:41 am

,
Ostatnio edytowano Śr lis 23, 2011 9:36 pm przez sherman, łącznie edytowano 1 raz
sherman
meteorytoman

Postprzez tribal216 » N paź 09, 2011 11:05 am

ogolnie rzecz biorac kazdy kamyk jest ciekawy na swoj sposob :) a co Pan tam widzisz Panie Sherman ?
tribal216
meteorytoman

Postprzez sherman » N paź 09, 2011 12:12 pm

tribal216 napisał(a):ogolnie rzecz biorac kazdy kamyk jest ciekawy na swoj sposob :) a co Pan tam widzisz Panie Sherman ?

Co widzę?
np. skorupę na całym kamieniu zdjęcia niedługo zobaczycie ale wiem ze co by to nie było odpowiedz będzie jedna.
I nie pytaj mnie co ja tam w środku widzę bo nie potrafię nazywać rzeczy po imieniu.
Ja wiem co mam zbierać i to wszystko wkrótce zobaczycie znowu nowe ciekawe kamienie które wyglądają jak meteoryty.:)
sherman
meteorytoman

Postprzez sherman » Wt paź 11, 2011 9:57 am

A tak wygląda cały kamyk.
Obrazek
Ostatnio edytowano Śr lis 23, 2011 9:37 pm przez sherman, łącznie edytowano 1 raz
sherman
meteorytoman

Postprzez tin » Wt paź 11, 2011 12:06 pm

sherman napisał(a):Co widzę?
np. skorupę na całym kamieniu zdjęcia niedługo zobaczycie ale wiem ze co by to nie było odpowiedz będzie jedna.
Jakiejś skorupy można by się i dopatrzeć ale daleko jej do "obtopieniowej"
sherman napisał(a):I nie pytaj mnie co ja tam w środku widzę bo nie potrafię nazywać rzeczy po imieniu.
Ja potrafę - Ziemniak to jego imię
sherman napisał(a):Ja wiem co mam zbierać i to wszystko wkrótce zobaczycie znowu nowe ciekawe kamienie które wyglądają jak meteoryty.:)

Ja też wyglądam jak Bill Gates a czasami nawet przez okno wyglądam i co z tego? :D
Więcej loozu sherman. Chyba już nikogo zdjęciami nie przekonasz co zresztą sam zauważyłeś. Podsyłać je możesz bo po to jest to forum ale nie mów co to jest lub czym może być bo mijasz się całkowicie z rzeczywistością.
tin
meteorytoman

Postprzez sherman » Cz paź 13, 2011 3:31 pm

:wink:
Ostatnio edytowano So lis 12, 2011 5:07 pm przez sherman, łącznie edytowano 1 raz
sherman
meteorytoman

Postprzez tin » Cz paź 13, 2011 3:40 pm

sherman napisał(a):LUDZISKA SZUKAJCIE METEORYTÓW W KAMIENIACH PRZYWIEZIONYCH Z BURAKAMI DO CUKROWNI BO NIE MA LEPSZEGO SPOSOBU NA ICH ODNAJDYWANIE NIECH WSZYSCY WIEDZĄ CO MOŻNA TAM ZNALEŹĆ A NIE TYLKO KENNY TIN I J.S.
MYSLICIE ŻE CZYM JEST TO SPOWODOWANE ZE NP. W AGH OD POCZĄTKU PAŹDZIERNIKA MAJĄ NAWAŁ PRÓBEK DO WYKONANIA PREPARATÓW.
KAMPANIA BURACZANA RUSZYŁA I KENNY I SPÓŁKA SZUKA METEORYTÓW W KAMIENIACH Z WIEZIONYCH DO CUKROWNI NIECH KAŻDY MA SZANSE COŚ ZNALEŹĆ.
NIE TYLKO SĘPY

Dla osłody mogę dodać, że warto też poszukać mikrometeorytów w cukrze a pyłu meteorytowego w cukrze pudrze :-)
Sherman trzeba przyznać, że choć merytoryczna strona forum na tym cierpi to z Tobą jest przynajmniej śmiesznie :lol: :lol: :lol:
tin
meteorytoman

Postprzez tribal216 » Cz paź 13, 2011 3:48 pm

buraki ? :? ja miałem tajne informacje ale mowili w nich o ziemniakach..... :? :? :?
tribal216
meteorytoman

Postprzez sherman » Cz paź 13, 2011 3:56 pm

tribal216 napisał(a):buraki ? :? ja miałem tajne informacje ale mowili w nich o ziemniakach..... :? :? :?

Gdyby chodziło o zwykłe ziemniaki to AGH by nie było zasypane próbkami.
Dobrze wiecie co można tam znaleźć a kto nie wierzy nie znajdzie.
Obrazek
Obrazek :wink:
sherman
meteorytoman

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do czy to jest to?