IV napisał(a):O jakims bolidzie we Francji slyszalem juz dawno.Okolo 3 miesiace temu. Prawdopodobnie to ten sam. A okazy widac,ze znalezione ze sporym opoznieniem. Pewnie wlasnie dopiero teraz. Sa wyraznie przelezale. Wiec raczej nic tu nie ukrywano. Ciekawe,ze 20 gram do badan im wystarczaW przypadku Soltmanow trzeba bylo 10 razy tyle
IV napisał(a):Slyszalem,ze izotopy mozna bylo tez zrobic u nas w Polsce - tak patriotycznie i bez kolejkiByla taka propozycja tyle,ze nikt nie byl nia zainteresowany.
...
tomasir napisał(a):Tak swoją drogą udało mi się po kontakcie z ichniejszym muzeum dostać ładne fotki tego co mają (jedno ze zdjęć już się pojawiło tutaj):
http://meteoryty.org/?page_id=4/poszuki ... e-francja/
Tak przy okazji jestem mile zaskoczony jak to muzeum mnie potraktowało, odpisali szybko i przesłali o co poprosiłem
Jacek Drążkowski napisał(a):IV napisał(a):Slyszalem,ze izotopy mozna bylo tez zrobic u nas w Polsce - tak patriotycznie i bez kolejkiByla taka propozycja tyle,ze nikt nie byl nia zainteresowany.
...
Też o tym słyszałem, ale po fakcie - czy uczeni zainteresowani badaniami wiedzieli o tej możliwości przed wysyłką do Włoch?
Jacek Drążkowski napisał(a): i tylko dziw, że sam spadek taki niezauważony był
Pacer napisał(a):jaki tam młotek- dam se głowe uciać, że to meteoryt