prożba o id kamyka

jeśli masz podejrzenie, że znaleziony okaz jest meteorytem, zapytaj - to jest właściwe miejsce!

Moderatorzy: webimage, Kenny

Re: prożba o id kamyka

Postprzez tribal216 » Cz lis 10, 2011 12:13 pm

Artykuł jest ciekawy mimo wszystko. moze tylko zamiast upierania sie przy swoich domysłach powinny byc znaki zapytania. szkoda ze nie wiadomo nic wiecej :)
tribal216
meteorytoman

Postprzez sherman » Cz lis 10, 2011 12:21 pm

witam.sherman mam go jeszcze i nie mam zamiaru się go pozbywać czymkolwiek on jest

Tak się złożyło że ja mam już 15 sztuk tego czegoś
sherman
meteorytoman

Postprzez sherman » Cz lis 10, 2011 12:25 pm

tribal216 napisał(a):Artykuł jest ciekawy mimo wszystko. moze tylko zamiast upierania sie przy swoich domysłach powinny byc znaki zapytania. szkoda ze nie wiadomo nic wiecej :)

Ja sam nie wiem co sądzić o tych kamieniach mam jeden okaz co ma dziury na wylot i nie wyglądają kosmicznie coś jak by wrzucić np. patyczek w cement i potem go wydłubać tak to wygląda dziury są na wylot kamienia jesli ktoś jest zainteresowany mogę pokazać fot.
sherman
meteorytoman

Postprzez tin » Cz lis 10, 2011 1:19 pm

tribal216 napisał(a):Artykuł jest ciekawy mimo wszystko. moze tylko zamiast upierania sie przy swoich domysłach powinny byc znaki zapytania. szkoda ze nie wiadomo nic wiecej :)

Ciekawy a owszem pod warunkiem, że rozpatrujemy go w kategoriach Sience-Fiction :-). Ale jeżeli ktoś próbuje zrobić z nauki klauna i angażuje w swoje bełkotliwe insynuacje znane autorytety jak choćby Ceplechę to mi to pachnie empitykiem.
Już po zdjęciach widać, że to antropogen (ta bruzda na kamieniu jak od jakiejś deski). Więc cały ten artykuł to paplanina i szkoda, że żeby ją wyprodukować trzeba było poświęcić ze dwa drzewa na papier kredowy.
tin
meteorytoman

Postprzez sopel » Cz lis 10, 2011 5:30 pm

witam,wracając do tematu kenny czy ten skan będzie lepszy do identyfikacji kamyka, :!: dziękuje
https://picasaweb.google.com/lh/photo/R ... directlink
sopel
meteorytoman

Postprzez sherman » Pt lis 11, 2011 12:41 am

Już po zdjęciach widać, że to antropogen . Więc cały ten artykuł to paplanina i szkoda, że żeby ją wyprodukować trzeba było poświęcić ze dwa drzewa na papier kredowy.

Tin tego nie możesz wiedzieć skąd te kamienie pochodzą czy twoim zdaniem tak ma wyglądać antropogen?

http://imageshack.us/photo/my-images/68 ... 16dad.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/69 ... 6dadi.jpg/
Ostatnio edytowano Pt lis 11, 2011 11:12 am przez sherman, łącznie edytowano 1 raz
sherman
meteorytoman

Postprzez tribal216 » Pt lis 11, 2011 9:12 am

oooo Jezu ale elaborat. Ktos to wogole przeczytał w calosci co napisal ? :mrgreen: a co do tamtego kamienia to Tinowi sie wydaje ze to slad deski a mnie jakby to byla osadowka odciski roslin . i co z tego ? kazdy mowi co mysli i dlatego nawiazuje sie dyskusja. a poza tym jedynym Wszechwiedzacym na tym forum jestes TY o Wielki Shermanie. z racji Swieta i dlugiego weekendu zycze ci mimo wszystko zebys w koncu znalazl bo jestes chyba najwiekszym zapalencem na tym forum
tribal216
meteorytoman

Postprzez sherman » Pt lis 11, 2011 11:29 am

kazdy mowi co mysli i dlatego nawiazuje sie dyskusja. a poza tym jedynym Wszechwiedzacym na tym forum jestes TY o Wielki Shermanie

Nie uważam się za kogoś kto wszystko wie lecz za kogoś kto wie gdzie szukać.
. z racji Swieta i dlugiego weekendu zycze ci mimo wszystko zebys w koncu znalazl bo jestes chyba najwiekszym zapalencem na tym forum

Niestety ale tak jest bo tu już nie chodzi o to czy znajdę bo z takim zapałem takim sposobem jaki ja stosuje nie może być inaczej.Zostaje tylko zadać sobie pytanie co znajdę.
sherman
meteorytoman

Postprzez Kenny » Pt lis 11, 2011 8:29 pm

Skan dobry niestety nie potrafię powiedzieć co to dokładnie jest jedynie co widać to kryształy skalenia tkwiące w drobniej krystalicznym cieście skalnym a więc mamy tu strukturę porfirową
celem dokładnej identyfikacji trzeba by wykonać płytkę cienką
ja się na razie nie podejmuje... za dużo roboty...
Sto lat! Ciężkich prac w kamieniołomach:)
Kenny
meteorytoman

Postprzez tin » Pt lis 11, 2011 9:13 pm

https://picasaweb.google.com/111365024773128475562/NieznanySwiat52000?authuser=0&feat=directlink#5352854971794048674
Na tym zdjęciu widać "odcisk po desce" :-). Takich bruzd na meteorytach nie ma bo niby jak miałyby powstać? Tylko to zdjęcie wystarczyłoby, żeby zaoszczędzić kilka drzew i nie produkować niestworzonych historii o międzygalaktycznych meteorytach mknących z (sic!) niewyobrażalną prędkością 53km/s, która notabene jest normalna dla Układu Słonecznego czy tej idiotycznej teorii o "silniku hamującym". Zresztą wymienianie farmazonów z tego artykułu nie ma sensu. Uważam, że takie gazety i artykuły robią dużo zła nauce i produkują "empiryków", którzy wszędzie widzą spisek.
tin
meteorytoman

Postprzez sherman » Pt lis 11, 2011 10:20 pm

ja się na razie nie podejmuje... za dużo roboty...

Ciekawe jakiej :lol:
Akcja burak
sherman
meteorytoman

Postprzez Kenny » Pt lis 11, 2011 11:53 pm

PeBeKa szyb RW4 niestety meteoryty to moje hobby a nie praca...
Sto lat! Ciężkich prac w kamieniołomach:)
Kenny
meteorytoman

Poprzednia strona

Powrót do czy to jest to?