Howardite??

jeśli masz podejrzenie, że znaleziony okaz jest meteorytem, zapytaj - to jest właściwe miejsce!

Moderatorzy: webimage, Kenny

Re: Howardite??

Postprzez tomasir » Cz gru 08, 2011 11:22 pm

WMakocki napisał(a):Widzę,że niektórzy mają takie
betonowe głowy i mimo ciągle wypisywanych bzdur robią za adwokata diabła.

Żeby nie było - oczywiście bardzo szanuję Pana wiedzę (naprawdę), ale poruszę kilka kwestii. Jedno zapewne już Pan potwierdził - jest Pan mistrzem dopasowywania zdjęć. Czemu zatem żadne z Pana domniemanych okazów nie zostały wysłane do profesjonalnych badań i sklasyfikowane? Podobnie tutaj - założyciel wątku - co chwilkę rzuca nowymi zdjęciami, płytkami, itp. Czemu nie zostały one wysłane do potwierdzenia ich meteorytowego pochodzenia? Przecież koszt wysłania jest wręcz śmieszny (mnie wysłanie za granicę kosztowało jakieś 10 czy 12 zł).

Dla mnie odpowiedź jest tylko jedna. Oboje lubicie żyć złudzeniami. Znaczy wolicie wierzyć, że znaleźliście meteoryty - niż oddać je do badań, bo wtedy może się okazać, że się rozczarujecie.

Ot tyle ode mnie...

ps. Żeby nie było - KAŻDEMU życzę znalezienia prawdziwego metka.
Zapraszam serdecznie.

http://meteoryty.org/
tomasir
meteorytoman

Postprzez Kenny » Cz gru 08, 2011 11:31 pm

żyje i obserwuje i tak się zastanawiam w którym kierunku zmierza owa rozmowa:)
ale poczekamy może coś nowego wyniknie
od siebie dodam że szkliwo zawarte w preparatach jakoś tak nadzwyczaj porowate...
takie jakieś pochodne elektrociepłowni?
Sto lat! Ciężkich prac w kamieniołomach:)
Kenny
meteorytoman

Postprzez sherman » Pt gru 09, 2011 12:52 am

Sherman. Mam pytanie do Ciebie. Czy trzymałeś kiedyś howardyta w ręku?

Nie nie trzymałem howardyta w ręku
Czy widziałeś na żywo przekrój?

nie widziałem na żywo przekroju howardyta do betonu nie porównam bo to nie jest to a płytkę cienką to sobie zrobie z kamienia bardzo podobnego do tych tylko lżejszego i ze słomą w środku chce wiedzieć jak tamte kamyki wyglądają na płytce.
założyciel wątku - co chwilkę rzuca nowymi zdjęciami, płytkami, itp.

Nie ja jestem założycielem wątku
Czemu nie zostały one wysłane do potwierdzenia ich meteorytowego pochodzenia? Przecież koszt wysłania jest wręcz śmieszny (mnie wysłanie za granicę kosztowało jakieś 10 czy 12 zł)

A skąd wiesz że nic nie zostało poczynione w tym kierunku jak pisze WJM można szaleć bo towaru pod dostatkiem co ma być to nie ucieknie i do tego akcja burak więc i w głowie co innego. :wink:
Dla mnie odpowiedź jest tylko jedna. Oboje lubicie żyć złudzeniami. Znaczy wolicie wierzyć, że znaleźliście meteoryty - niż oddać je do badań, bo wtedy może się okazać, że się rozczarujecie.

O jakich ty badaniach piszesz może masz na myśli po sąsiedzku? z tą chorą ankietą do wypełnienia :wink:
Ostatnio edytowano Pt gru 09, 2011 11:42 pm przez sherman, łącznie edytowano 1 raz
sherman
meteorytoman

Postprzez tomasir » Pt gru 09, 2011 7:46 am

Co do wątku myślałem - że Twój, przepraszam,

A co do badań - a wysyłaj sobie nawet do Tajlandii - nikt CI nie broni. Ale wiedz, że wedle mojej wiedzy - w każdy centrum gdzie badają meteoryty - będzie wymagana ankieta. Bo niby jak mają porównać ewentualnie możliwości parowań, sprawdzic wiarygodność danych (mieliśmy już nawet w PL oszustów).

Ale to wszyscy są źli, bo próbują doradzać. Baaa - na pewno każdy czyha na Twoje kamienie. Już dawno zagubiłeś się sam w sobie, zresztą nie tylko Ty tu na forum. Aż przykro czasem czytać...

Więcej nie będę się męczył z odpisywaniem, bo mnie już głowa od walenia w mur boli.
Zapraszam serdecznie.

http://meteoryty.org/
tomasir
meteorytoman

Postprzez tin » Pt gru 09, 2011 9:54 am

tomasir napisał(a):Więcej nie będę się męczył z odpisywaniem, bo mnie już głowa od walenia w mur boli.

Bo trzeba mieć "z betonu" to wtedy nie będzie boleć ;-)
A tak serio to gdyby shermanowi i WM zostawić ten wątek samopas to za 2 miesiące mielibyśmy tu już ze 300 kg lunarów, 2 tony HED'ów i całe złomowisko żelaźniaków (chondryta ani jednego! ;D). Oczywiście wszystkie b. podobne do sklasyfikowanych meteorytów (no może po kosmetycznym retuszu w Photoshopie) ale za to z pełną dokumentacją pdf'ową ściągniętą z MetSoc, NASA i "Nieznanego Świata".
tin
meteorytoman

Postprzez tribal216 » Pt gru 09, 2011 6:34 pm

eee czepiacie sie ;) niech sobie pisza. jak ktos wyzej napisal nie jest nudno przynajmniej ;)
tribal216
meteorytoman

Postprzez WMakocki » So gru 10, 2011 11:38 am

Jak Pan widzisz Generale,towarzystwo jest jakby osobiście zainteresowane terminem badań.Zapominają dodać,
kto niby ma te badania zrobić.Zdjęcia zrobiły wrażenie i nawet szkliwo zostało rozpoznane i nic więcej???.Dobrze,
że nie jest to np.NWA 1664,bo tam frag.szkliwa są do 2cm a spherule do 1cm (tak piszą,osobiście nie widziałem)
bo byłyby chyba z atomowej ciepłowni.Powoli.Wieczorem poszukam fot.chondrytowych klastów w regolitowych
howardytach dla porównania.Mając fot. spod mikroskopu nikt już Panu ciemnoty nie wciśnie.
Tych cwaniaków spod Berlina omijać trzeba,ale dziwi mnie,że niema jeszcze chętnego do badań.Trudno,poszukamy
gdzie indziej.WJM
Szukaj a znajdziesz! W.J.Makocki
WMakocki
meteorytoman

Postprzez sherman » So gru 10, 2011 8:44 pm

Panie WM poda Pan jakiś kontakt wysłał bym Panu pare zdj. spod mikroskopu innych kamieni uważam że ciekawych.
Ostatnio edytowano Śr sty 04, 2012 6:46 pm przez sherman, łącznie edytowano 1 raz
sherman
meteorytoman

Postprzez WMakocki » N gru 11, 2011 10:03 am

Jasne Panie Generale. [email protected]
WMakocki
meteorytoman

Postprzez sherman » Śr sty 04, 2012 6:48 pm

Chciałem tylko powiedzieć że ze ten kamień howardytem nigdy nie był i nie będzie! Jeśli kogoś obraziłem to przepraszam :wink:
sherman
meteorytoman

Postprzez tin » Cz sty 05, 2012 11:02 am

sherman napisał(a):Chciałem tylko powiedzieć że ze ten kamień howardytem nigdy nie był i nie będzie! Jeśli kogoś obraziłem to przepraszam :wink:

Ale wiesz czym jest czy teraz zaczniesz próbować pożenić go z innymi achondrytami?
tin
meteorytoman

Postprzez WMakocki » So sty 14, 2012 10:59 pm

Generale pilnuj tylko tego kamienia.WJM
WMakocki
meteorytoman

Poprzednia strona

Powrót do czy to jest to?