Co nie jest czym .I dlaczego ? ( 2 )

jeśli masz podejrzenie, że znaleziony okaz jest meteorytem, zapytaj - to jest właściwe miejsce!

Moderatorzy: webimage, Kenny

Re: Co nie jest czym .I dlaczego ? ( 2 )

Postprzez tribal216 » Wt lut 21, 2012 9:36 pm

zgodze sie z Jędrkiem i Zibim niestety. zniknęly wszelkie wartości i szacunek. sa wyjatki ale niestety nieliczne.....
tribal216
meteorytoman

Postprzez sherman » Wt lut 21, 2012 10:04 pm

tribal216 napisał(a):zgodze sie z Jędrkiem i Zibim niestety. zniknęly wszelkie wartości i szacunek. sa wyjatki ale niestety nieliczne.....

Dziwisz się dlaczego tak jest?
sherman
meteorytoman

Postprzez tribal216 » Śr lut 22, 2012 7:00 am

Nie wiem czy się dziwie . tak po prostu jest. takie czasy. i zgodze sie tez z jakąś wypowiedzią apropo mentalności większości naszych rodaków. ale dla wiekszej dyskusji trzeba założyć wątek w "niekoniecznie na temat metków" zeby nie robić bałaganu na forum :)
tribal216
meteorytoman

Postprzez rolnik » Śr lut 22, 2012 7:44 pm

Zibi,napisałeś ze nie ma człowieka który się kieruje zawiścia a jednak był jeden sławny co drugiemu babę zabrał a bab mógł mieć tysiące a było to 3 tys.lat temu ,i dzisiaj jest podobnie ,zachłanność
rolnik
meteorytoman

Postprzez ytx » Pt lut 24, 2012 7:54 am

Pozdrawiam wszystkich, po dość długiej nieobecności. Empiryk zdradziła cię twoja nieśmiertelna podkładka z pleksiglasu :lol: widzę, że schodzisz do podziemia, upór godny podziwu. Przejrzałem forum i muszę napisać, że troszkę smutno tu się zrobiło. Wszyscy wypatrują spisku, atmosfera jak za komuny, konspiracja, podejrzliwość, tajność (lewa półkula mózgu nie wie o czym myśli prawa) etc. Szkoda, naprawdę szkoda. Ja osobiście podchodziłem do tego jak do pasji. A pasja powinna być przyjemna. To była wspaniała inicjatywa, zresztą to forum jak i PTM osiągnęło w pewnym sensie sukces. Wielu ludzi zainteresowało się tematem. Wiedza społeczeństwa, a przynajmniej sporej części wzrosła, przybyło pasjonatów i o to chodzi. Panowie wiekuiście niezadowoleni, mamy demokrację, nie jeden ośrodek i nie garstka ludzi zajmuje się tematem, jak ktoś był tu łaskaw insynuować. Tu wam mówią, że nie? Droga wolna róbcie badania pytajcie gdzie indziej! Natomiast sianie fermentu, ani nie zrobi z was nowych Newtonów, ani nie zdobędziecie tytułu naukowego. Jedyne co możecie osiągnąć to: zniechęcenie tych naukowców do przeprowadzania badań i w ogóle zajmowania się tą tematyką; stracić czas; nerwy; oraz zniechęcić nowych pasjonatów. Dla mnie jest to smutne. Panie Jacku tu nie podziały są ważne a kasa. Jak ktoś sobie ubzdurał, że znalazł nowiutkiego mercedesa S klasę za węgłem, zacznie sobie wyobrażać Majorkę i cycate kelnerki to ciężko mu jest się opamiętać. Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem i życzę udanych łowów. :D
ytx
meteoryt

Postprzez Jacek Drążkowski » Pt lut 24, 2012 5:11 pm

słuszna uwaga! - więcej pozytywnego myślenia nam trzeba :)
Astronomia i muzyka
I tego trzymać się trzeba
(E. Stachura, "Prefacja")
Jacek Drążkowski
meteorytoman

Postprzez rolnik » So lut 25, 2012 7:52 pm

ytx,POpierasz republikę banana ?
rolnik
meteorytoman

Poprzednia strona

Powrót do czy to jest to?