Re: czy to jest to?
Panie Jacku ,wczoraj był dzień dziecka i na pewno mówiłeś pan o meteorytach ba nawet pokazywałeś Pan te meteoryty może wśród dzieci był kumaty Rafałek i ten Rafałek po pewnym czasie pokazuje znalezione źelazo które jest podobne do meteorytu ,a Pan mówi że to piaskowiec,hehehehehehe .Czy ty masz honor człowieku
- rolnik
- meteorytoman
Wyszło szydło z worka
. Tekst: " Na dowód tego dorzucę gratis brekcje impaktową" mnie rozłożył na łopatki. Już teraz wiadomo ile było w tym "mantrowaniu" chęci posiadania materii z kosmosu a ile chęci posiadania kasy.

- Filip22
- meteorytoman
Wyszło szydło z worka
A kto powiedział że jest inaczej?
Nie uważam że to sprzedam lecz może to być sposobem na dojście do prawdy zobaczymy na e-bay bo tu szansy nie dam.

A ty gdybyś miał 100kg. meteorytów w domu z jednego spadku trzymał byś wszystkie?
-
sherman - meteorytoman
sherman napisał(a):A ty gdybyś miał 100kg. meteorytów w domu z jednego spadku trzymał byś wszystkie?
Za uzyskane pieniądze proponuję prywatną wizytę u dobrego psychiatry i adwokata gdy kupcy zaczną dopominać się o swoje

-
tin - meteorytoman
tin napisał(a):sherman napisał(a):A ty gdybyś miał 100kg. meteorytów w domu z jednego spadku trzymał byś wszystkie?
Za uzyskane pieniądze proponuję prywatną wizytę u dobrego psychiatry i adwokata gdy kupcy zaczną dopominać się o swoje
O to się nie martwię a psychiatra mi już nie pomoże

Na e-bay poleci jako pseudo więc i w razie co bedzie wiedział co bierze za te pieniądze to warto nawet jeżeli to miała by być lipa.

-
sherman - meteorytoman
WMakocki napisał(a):Panie Jacku już jest od dawna i ma się dobrze.Np
beforeitsnews.com/.../Lunar_Meteorites_Are_Rar
WJM
Lunar Meteorites Are Rare Because Of Conspiracy
niestety, odnośniki nie działają, więc nie mogę sprawdzić, czy jest odpowiednio silna sekcja polska?
Astronomia i muzyka
I tego trzymać się trzeba
(E. Stachura, "Prefacja")
-
Jacek Drążkowski - meteorytoman
sherman napisał(a):Nie uważam że to sprzedam lecz może to być sposobem na dojście do prawdy zobaczymy na e-bay bo tu szansy nie dam.![]()
jest to też jakaś metoda weryfikacji

ważne, żeby wszystko było uczciwie ujęte w opisie i warunkach zakupu! Tu mogę doczepić się nazwy i klasyfikacji! Od nadawania nazw i klasyfikowania są uprawnione instytucje, wiec podawanie czegoś takiego w tytule aukcji to już spore nadużycie!
Astronomia i muzyka
-
Jacek Drążkowski - meteorytoman
Jacek Drążkowski napisał(a):sherman napisał(a):Nie uważam że to sprzedam lecz może to być sposobem na dojście do prawdy zobaczymy na e-bay bo tu szansy nie dam.![]()
jest to też jakaś metoda weryfikacji
ważne, żeby wszystko było uczciwie ujęte w opisie i warunkach zakupu! Tu mogę doczepić się nazwy i klasyfikacji! Od nadawania nazw i klasyfikowania są uprawnione instytucje, wiec podawanie czegoś takiego w tytule aukcji to już spore nadużycie!
Nazywaj Jacku wszystko po imieniu.
Zatytuowanie aukcji: :Meteoryt Zacatecas IIIAB" to nie jest spore nadużycie lecz paskudne kłamstwo i prostackie oszustwo godne najzwyklejszego żula spod śmietnika.
Opis:
sherman napisał(a):Przedmiotem aukcji jest odcięty kawałek z rekrystalizowanego żelaza IIIAB "Zacatecas" pochodzącego z impaktu. Zdj. nr.1 Płytka waży ok.118g. Meteoryty nie są potwierdzone przez odpowiednią instytucję. Żelazo zawiera nikiel w ok.8% jeżeli jest ktoś zainteresowany kupnem to posiadam duży wybór ok.100kg. do wyboru. Na dowód tego dorzucę gratis brekcje impaktową. Meteoryty prawdopodobnie pochodzą z granicy K/T lecz że w krajowych warunkach bada się zdechłe żaby a nie meteoryty więc sprzedaje jako nie sklasyfikowane!
to cały szereg przekłamań i własnych imaginacji, które powstały w zaślepionym umyśle niedojrzałego chłopaka.
Cała a(u)kcja na Allegro to kolejny etap zapalczywości ale i ujawnienie prawdziwych motywacji Schermana.
Nie ma się już co dziwić jego oskarżeń o światowy spisek i totalną zmowę całego meteorytowego świata. Jest tak mocno przesiąknięty żądzą pieniądza, że przenosi własną zapalczywość na każdego napotykanego człowieka i widzi w nim wyłącznie złodzieja czy oszusta czychającego na jego skarby.
Ktoś przychodzi, chwali Cię, a Ty czujesz się jak młody Bóg. Zaraz potem przychodzi ktoś inny, zwymyśla Ci a Ty czujesz się podle. Nikomu nie daj się nabrać.
zapraszam
http://meteoryty.npx.pl
http://www.facebook.com/piotr.gural?ref=tn_tnmn
zapraszam
http://meteoryty.npx.pl
http://www.facebook.com/piotr.gural?ref=tn_tnmn
-
gural100 - meteorytoman
Grzegorzu - co tu rozumieć? Koleś poznajdywał jakieś żelastwa, wmówił sobie, że wygląda jak Zacatecas - bo ze zdjęcia (wg jego rozumowania) - jest podobny. A zatem może wystawić na allegro pod tą nazwą.
ps. Do tego jak widać po cenie - sam doskonale wie, że to nie jest meteoryt. Bo gdyby wierzył - to by sklasyfikował i sprzedał kilka razy drożej.
ps. Do tego jak widać po cenie - sam doskonale wie, że to nie jest meteoryt. Bo gdyby wierzył - to by sklasyfikował i sprzedał kilka razy drożej.
- tomasir
- meteorytoman
webimage napisał(a):No i wziął się kolega za handelek...
http://allegro.pl/meteoryt-zacatecas-ii ... 11917.html
Nutę tajemną wprowadza fakt ,że sprzedający wystawia o tej samej nazwie przedmiot jako pseudometeoryt

-
gemini71 - meteorytoman
Aby nie było ze próbuje sprzedać coś co nie jest czymś za co się podaję.
Więc zmieniono opisy!
Tu chodzi o profesjonalne zbadanie kamieni a nie o pieniążki jak by się wam wydawało ale jedno z drugim idzie w parze.
A kto powiedział że właśnie do tego nie zmierzam?
Kolejne moje posunięcie będzie jeszcze bardziej oburzające
Więc zmieniono opisy!
Tu chodzi o profesjonalne zbadanie kamieni a nie o pieniążki jak by się wam wydawało ale jedno z drugim idzie w parze.
A kto powiedział że właśnie do tego nie zmierzam?
Kolejne moje posunięcie będzie jeszcze bardziej oburzające

-
sherman - meteorytoman
Koleś poznajdywał jakieś żelastwa, wmówił sobie, że wygląda jak- bo ze zdjęcia (wg jego rozumowania) - jest podobny. A zatem może wystawić na allegro pod tą nazwą.
Kolego tomasir to ty sobie wmówiłeś że shermanowi wydaje się że ma meteoryty i nie potrafisz przyjąć tego do wiadomości że generał sherman całą kolekcje "meteorytów" zgromadził dzięki wam

Drugie zdjęcie na aukcji przedstawia identyczne żelazo jak Zacatecas myśl co chcesz ale takie są fakty!
Cała a(u)kcja na Allegro to kolejny etap zapalczywości ale i ujawnienie prawdziwych motywacji Schermana.
Nie ma się już co dziwić jego oskarżeń o światowy spisek i totalną zmowę całego meteorytowego świata. Jest tak mocno przesiąknięty żądzą pieniądza, że przenosi własną zapalczywość na każdego napotykanego człowieka i widzi w nim wyłącznie złodzieja czy oszusta czychającego na jego skarby.
Guralu nie masz racji zaczęło się niewinnie od uświadomienia sobie że tam gdzie zbieram muszą być meteoryty.
Zapewne pamiętasz moje słowa które kiedyś wypowiedziałem tu na forum że pokarze tu wszystkim jak w Polsce zbiera się meteoryty, nie dla pieniędzy bo nikt wtedy nie zdawał sobie sprawy że to tak daleko zabrnie założenie było znaleźć i mieć satysfakcję ze się znalazło a kraj był by bogatszy o jeden meteoryt.
Gdy znajdowałem coraz to ciekawsze kamienie dyskwalifikowano je dzięki czemu jest jak jest.
Wszyscy wiecie że aby znaleźć to przede wszystkim trzeba wiedzieć gdzie się szuka ja to wiedziałem lecz nie wiedziałem co szukać.

Gdybyś wiedział ile trudu wysiłku i poświęconego czasu na to przeznaczyłem to może inaczej o mnie myślał.
-
sherman - meteorytoman
no bo jak odcinam kawalek z meteorytu "xy" to dalej jest meteoryt "xy", tylko że mniejszy a tu ktoś pisze, że ma 100kg Zacatecas! Bo jak ja macałem Zacatecas w muzeum w Meksyku to już mi sie dziwnie sekuritas przygladał i trzymał ręke na spluwie. I na pewno pisali by o mnie gazetach- wariat chciał podpieprzyc 100kg Zacatecas!
A tu ktos ma 100 kg Zacatecas, i nie pisali o nim w gazetach !, nie, wariat !? nie, meteoryt!
gp
ps. zrozumiał bym jakby ktoś sklasyfikowal (na podstawie podobienstwa za zdjecia) i zalewał, że żelazny IIIab - nabijając kupujacych w balona, ale zaraz z grubej rury i nabijać, że III ab- Zacatecas??? no bo nawet jakby byl identyczny - to już nigdy,nigdy,nigdy.... nie bedze Zacatecas bo nie pochodzi z Z a c a t e c a s !!!!!!!!!!!!!
Nawet nie wiem jak się ta choroba nazywa, bo "syndrom Szczepanika" to to nie jest!
"Syndrom Szczepanika": wszystkie kamienie znalezione w okolicach Białegostoku -to meteoryty Białystok, a wszystkie kamienie z okolic Łowicza to meteoryty Łowicz ! itd., itd...
A tu ktos ma 100 kg Zacatecas, i nie pisali o nim w gazetach !, nie, wariat !? nie, meteoryt!
gp
ps. zrozumiał bym jakby ktoś sklasyfikowal (na podstawie podobienstwa za zdjecia) i zalewał, że żelazny IIIab - nabijając kupujacych w balona, ale zaraz z grubej rury i nabijać, że III ab- Zacatecas??? no bo nawet jakby byl identyczny - to już nigdy,nigdy,nigdy.... nie bedze Zacatecas bo nie pochodzi z Z a c a t e c a s !!!!!!!!!!!!!
Nawet nie wiem jak się ta choroba nazywa, bo "syndrom Szczepanika" to to nie jest!
"Syndrom Szczepanika": wszystkie kamienie znalezione w okolicach Białegostoku -to meteoryty Białystok, a wszystkie kamienie z okolic Łowicza to meteoryty Łowicz ! itd., itd...
gp
-
Pacer - meteorytoman