czy to jest to?

jeśli masz podejrzenie, że znaleziony okaz jest meteorytem, zapytaj - to jest właściwe miejsce!

Moderatorzy: webimage, Kenny

Re: czy to jest to?

Postprzez Pacer » N cze 03, 2012 5:04 pm

jak się to nazywa, co się z wody, wino robi ?
no i doznałem olśnienia!
Cudotwórstwo , k..wa, Cudotwórstwo!
gp
Pacer
meteorytoman

Postprzez Meteoriticon » N cze 03, 2012 6:30 pm

Witam !
Skoro Sherman przyznał się oficjalnie do tego co zrobił , czyli oszustwa , to mam cichą nadzieję , że więcej jego postów na tym Forum nie zobaczę , bo uważam iż bezwarunkowo powinien być usunięty z Forum !
Wydawało mi się , że ktoś jest oszołomem , to jest , ale na tyle będzie uczciwy , że nie będzie sprzedawał czegoś co nie jest meteorytem jako meteoryt .
To , że pod presją krytyki i strachu potem zmienia się opisy i tp. , to tylko świadczy o niezrównoważeniu i niezdawaniu sobie sprawy z konsekwencji .
Pamiętaj Sherman , że smród za tobą będzie się niósł bardzo daleko i nawet jak rzeczywiście kiedyś znajdziesz meteoryt , to trudno będzie Ci zaistnieć w Świecie meteorytowym - kilku takich już było i na szczęście zniknęli w otchłani oszustwa !!!
Pozdrawiam !
Meteoriticon
Meteoriticon
meteorytoman

Postprzez tomasir » N cze 03, 2012 6:42 pm

sherman napisał(a):
Koleś poznajdywał jakieś żelastwa, wmówił sobie, że wygląda jak- bo ze zdjęcia (wg jego rozumowania) - jest podobny. A zatem może wystawić na allegro pod tą nazwą.

Kolego tomasir to ty sobie wmówiłeś że shermanowi wydaje się że ma meteoryty i nie potrafisz przyjąć tego do wiadomości że generał sherman całą kolekcje "meteorytów" zgromadził dzięki wam :)
Drugie zdjęcie na aukcji przedstawia identyczne żelazo jak Zacatecas myśl co chcesz ale takie są fakty!

Nie - ja każdy kamień przy którym miałem nadzieję - oddałem do profesjonalnego badania (dwa ośrodki na raz) i do każdego mam fachową opinię. I tym się różnimy. Ja wolę wysłać i mieć wyniki które akceptuję, zaś TY albo nie wysyłasz w ogóle, albo kwestionujesz te które dostałeś. Komentarz zbędny jak sądzę.
Zapraszam serdecznie.

http://meteoryty.org/
tomasir
meteorytoman

Postprzez sherman » N cze 03, 2012 8:48 pm

wariat chciał podpieprzyc 100kg!
A tu ktos ma 100 kg Zacatecas, i nie pisali o nim w gazetach !, nie, wariat !? nie, meteoryt!

Jeszcze napiszą
to jest z rekrystalizowane żelazo jak w Zacatecas czy ktoś tego chce czy nie w aukcji nie jest napisane że sprzedaje 100kg Zacatecas tylko posiadam ok. 100 kilogramów kamieni z impaktu a zdjęcie numer 2 przedstawia rekrystalizowane żelazo jak w Zacatecas
Rządzi wami zazdrość a to nie dobrze ja wszystkie porażki przyjmuję z uśmiechem na twarzy ciekawe jak wy przyjmiecie swoją wielką przegraną.
:lol:
To , że pod presją krytyki i strachu potem zmienia się opisy i tp. , to tylko świadczy o niezrównoważeniu i niezdawaniu sobie sprawy z konsekwencji .

Opis zmieniłem nie dlatego ze kamienie to pseudo tylko uznałem że tak będzie lepiej bo już co niektórym włos na głowie się zjeżył
Jeżeli wy na podstawie zdjęc które pokazałem macie odwagę mówić ze nie są to meteoryty to samo mówi za siebie co macie w głowach lub jaką wiedze na temat kamieni z kosmosu.
WSTYD PANOWIE proponuję schować głowe w piasek wtedy łatwiej będzie przyjąć swoją porażkę
Pamiętaj Sherman , że smród za tobą będzie się niósł bardzo daleko i nawet jak rzeczywiście kiedyś znajdziesz meteoryt , to trudno będzie Ci zaistnieć w Świecie meteorytowym - kilku takich już było i na szczęście zniknęli w otchłani oszustwa !!!

TO SĄ METEORYTY mówię to pewnie i nie zmienię zdania powolutku a zanim się otrząśniesz jeden z drugim to ja już sukces bedę miał za sobą z takim towarem co posiadam nie ma mowy o porażce.
do wszystkiego doszedłem sam więc szacunku trochę Panowie się należy, pogadamy jak już będzie po całej sprawie
I proponuje się nie wypowiadać na temat czegoś co nie trzymałeś w dłoni i nie wiesz nic poza tym co się tu pisze.
Kamienie były już badane i nikt nie stwierdził że pochodzą z wytopu więc mądrzy na tym, forum powinni zastanowić się co piszą.
sherman
meteorytoman

Postprzez Pacer » Pn cze 04, 2012 8:01 am

Kolego Sherman,
nigdzie nie widac przejawow zazdrosci!
Ale za to widac przejaw oszustwa:
" Przedmiotem aukcji jest odcięty kawałek z rekrystalizowanego żelaza IIIAB "Zacatecas", " - cytat z aukcji na allegro!
przecierz tam czarne na bialym!
gp
gp
Pacer
meteorytoman

Postprzez sherman » Pn cze 04, 2012 12:20 pm

Pacer napisał(a):Kolego Sherman,
nigdzie nie widac przejawow zazdrosci!
Ale za to widac przejaw oszustwa:
" Przedmiotem aukcji jest odcięty kawałek z rekrystalizowanego żelaza IIIAB "", " - cytat z aukcji na allegro!
przecierz tam czarne na bialym!
gp

O jakim oszustwie mówisz że nie jest to Zacatecas czy nie jest to meteoryt?
Obrazek
Obrazek

GDYBY NIE KOLORY TO NAWET NIE POTRAFIŁ BYŚ POWIEDZIEĆ KTÓRE JEST MOJE.

Oczywiście zgodzę się że żelazo nie pochodzi z Zacatecas lecz jest tym samym z rekrystalizowanym żelazem tylko miejsce znalezienia się różni!
Co próbujecie udowodnić ze nie są to meteoryty to mam pewna propozycje jeżeli ktoś się upiera ze to nie met to mogę mu podesłać kawałek za darmo niech zrobi z tym co chce i przedstawi mi dowody że to nie jest żelazo meteorytowe!
Najprostszy sposób żeby zgnoić shermana kto się podejmie?
Może Pacer powiadasz że macałeś w meksyku to może chcesz pomacać moje i nigdzie nie napisałem że mam 100kg "Zacatecas" tylko kamieni pochodzących z impaktu i jeżeli jest ktoś zainteresowany to posiadam duży wybór.
Jak bym znalazł marasko w mojej okolicy i wystawił na aukcje jako marasko znalezione we wschodniej Polsce to też byście mnie nazwali oszustem.
A gdybym Farmerowi sprzedał to żelazo o on by je pokroił i dalej sprzedawał to by było w porządku.
KOLEJNY RAZ POWTARZAM ZE NIE SPRZEDAJE TEGO ŻELAZA ABY NA NIM ZAROBIĆ (PRZYNAJMNIEJ NA RAZIE) BO 100 ZŁ. TO NIE PIENIĄDZ CHODZI O CO INNEGO TŁUMACZYŁ NIE BEDE BO MACIE ZAKODOWANE W GŁOWACH TYLKO JEDNO.
i WIDZĘ ŻE NAJBARDZIEJ URAZIŁEM TYCH KTÓRZY SAMI BAWIĄ SIĘ W HANDELEK "PRZEPRASZAM"
JUŻ WIĘCEJ NIE BEDE NASTĘPNYM RAZEM BĘDZIE WIELE DROŻEJ I BARDZIEJ UDOKUMENTOWANE I NIE 100KG TYLKO WIELE WIĘCEJ!
sherman
meteorytoman

Postprzez tomasir » Pn cze 04, 2012 1:17 pm

sherman napisał(a):Co próbujecie udowodnić ze nie są to meteoryty to mam pewna propozycje jeżeli ktoś się upiera ze to nie met to mogę mu podesłać kawałek za darmo niech zrobi z tym co chce i przedstawi mi dowody że to nie jest żelazo meteorytowe!

Już parę osób ZA DARMO pomagało Ci i? Każdego opluwałeś na forum. Potem piszesz, że do wszystkiego doszedłeś sam - a jednocześnie co chwilę na forum wrzucasz rzeczy z prośba o opinię. Następnie liczysz - że znajdzie się kolejny frajer, który poniesie wszystkie koszty klasyfikacji by Tobie coś udowodnić. Już nie wspomnę o tym, że nie dalej jak kilka dni temu pisałeś (nie chce mi się postów szukać) - że masz w 2 miejscach Twój kamień był badany. To proszę pokaż te opinie - oczywiście te potwierdzające, że to jest meteoryt. Wtedy wszystkim niedowiarkom zamkniesz pięknie buzie.

ps. Wracam do ignorowania Twoich postów (dobrze, że da się automat włączyć) - więc trudź się proszę odpowiadając
Zapraszam serdecznie.

http://meteoryty.org/
tomasir
meteorytoman

Postprzez tin » Pn cze 04, 2012 1:58 pm

Panowie... Po co karmić Trola? Szkoda czasu na niego. I tak go nic nie przekona bo przecież "zdjęcia nie kłamią" ;-)
A tak BTW to proponuję, żeby zwolnić wszystkich naukowców i do klasyfikacji zatrudnić.... fotografów ;-)
tin
meteorytoman

Postprzez sherman » Pn cze 04, 2012 3:31 pm

Potem piszesz, że do wszystkiego doszedłeś sam - a jednocześnie co chwilę na forum wrzucasz rzeczy z prośba o opinię

Pisze że doszedłem sam bo tak jest nikt mi w niczym nie pomógł. Jeżeli wrzucam fot. na forum to nie z prośbą coś ci się pomyliło kolego tomasir od dawna już nie pytam tu na forum czy to jest to!
Zdjęcia wrzucam lecz bez pytań.
Już nie wspomnę o tym, że nie dalej jak kilka dni temu pisałeś (nie chce mi się postów szukać) - że masz w 2 miejscach Twój kamień był badany. To proszę pokaż te opinie - oczywiście te potwierdzające, że to jest meteoryt.

Czytaj uważniej to więcej zrozumiesz, kamien oczywiście był wysłany chociaż by do Pana Kwaśnego więc zapytaj jego dlaczego meteorytem to żelazo nie jest, gdy byś czytał to co napisałem chociaż by w tym poście to byś wiedział że kamien był badany na spektrometrze w PAN a jakie były wyniki badań to niech ci napisze Pan który zlecał to badanie.
O drugim miejscu nie będę wspominał bo nie ma takiej potrzeby jest również miejsce trzecie lecz odpowiedzi jeszcze nie dostałem więc i pisał o tym nie bede.
Pan Kwaśny wie co to za żelazo więc dlaczego stoi po stronie shermana i nie napisze prawdy że to lipa przedstawiając prawdziwe wyniki badań które potwierdzą że jestem kłamcą
i po problemie.
Następnie liczysz - że znajdzie się kolejny frajer, który poniesie wszystkie koszty klasyfikacji by Tobie coś udowodnić.

Nigdy nie prosiłem nikogo aby ponosił jakiekolwiek koszty związane z badaniami czy klasyfikacją coś znowu ci się pomyliło bo akurat w kwestii badań to zawsze pisałem ze pokrywam ja wszelakie koszta
a gdzie wyczytałeś że szukam frajera to nie mam zielonego pojęcia.
Również nie wiesz o tym bo niby skąd że prosiłem parę osób o to aby dały mi namiary na instytucję gdzie za opłatą zidentyfikować można skałę bez względu na to co to jest.
Tu już nie chodzi o moje kamienie bo w tej kwestii wątpliwości nie ma, teraz będziemy udowadniać co innego panowie więc radze mieć głowy na karku i nie kłamać jak leci bo może to być podstęp aby wykorzystać to przeciwko wam :mrgreen:
Panowie... Po co karmić Trola? Szkoda czasu na niego. I tak go nic nie przekona bo przecież "zdjęcia nie kłamią" ;-)
A tak BTW to proponuję, żeby zwolnić wszystkich naukowców i do klasyfikacji zatrudnić.... fotografów ;-)

Tin zdjęcie mojego żelaza nie było obrabiane jedynie tylko zmniejszyłem jego rozmiar aby tu je wrzucić, bo gdyby było obrobione to kolory również bym zrobił takie same.
A nie pomyślałeś o tym że moze użyłem prawdziwego zdjęcia Zacatecas i okłamać wszystkich że to moje żelazo?
Oszust do wszystkiego zdolny a potem kupcowi wysłał bym kawałek blachy ocynkowanej i wmówił że to zelazo ze zdjęcia,
sherman
meteorytoman

Postprzez siaki » Pn cze 04, 2012 4:55 pm

bla bla bla
siaki
meteorytoman

Postprzez Pacer » Pn cze 04, 2012 5:34 pm

dobra to jeszcze raz zacytuje: " Przedmiotem aukcji jest odcięty kawałek z rekrystalizowanego żelaza IIIAB "Zacatecas", " - cytat z aukcji na allegro!
Niczego nie chce macac, nie klasyfikuje na podstawie fotografii, nigdzie nie pisałem i nie twierdze, że to meteoryt lub nie meteoryt - ja tylko pisze, że to nie Zacatecas! i to jest oszustwo ! Ale takich nie sieją, sami rosną!
gp
gp
Pacer
meteorytoman

Postprzez sherman » Pn cze 04, 2012 6:39 pm

ja tylko pisze, że to nie Zacatecas!

więc tylko chodzi o to że znalazłem je w polsce i nawet jeżeli to jest takie samo z rekrystalizowane zelazo jak to w Zacatecas to i tak jestem oszustem bo chcę sprzedać meteoryt znaleziony w polsce jako Zacatecas.
Tu się jedynie mogę zgodzić bo powinienem w tytule aukcji napisać z rekrystalizowane zelazo jak to w "Zacatecas"
sherman
meteorytoman

Postprzez Kazimierz » Pn cze 04, 2012 8:49 pm

Otrzymałem próbki , badania składu wykazały śladowe ilości niklu brak kobaltu, sporą ilość manganu.
Znalazca został poinformowany o wyniku przez co zostałem spiskowcem ,kłamcą itd.
Próbki dostałem do dyspozycji mimo to odesłałem zostawiając jedynie rozjemcze bo kto to wie co obywatel skandalista jeszcze wymyśli.
Pozdrawiam K.K.
Kazimierz
meteorytoman

Postprzez Kenny » Pn cze 04, 2012 9:46 pm

Sherman ma słuszną ksywkę bo zachowuje się jak czołg w natarciu :)
Panie Kazimierzu zatem witam w klubie szpiegów spiskowców i innych takich z pod ciemnej gwiazdy :)
Sto lat! Ciężkich prac w kamieniołomach:)
Kenny
meteorytoman

Postprzez sherman » Pn cze 04, 2012 10:00 pm

śladowe ilości niklu brak kobaltu, sporą ilość manganu.

bravo i o to chodziło, jeżeli przeprowadza się takie badanie to żąda się wydruku wynikami!
Prosił bym o odesłanie próbek bo posądzę o .....
Długo zbierał się Pan na odwagę aby napisać te parę nie prawdziwych słów.
jeszcze raz gratuluje dobrego wyboru i przekonania wszystkich że nie są to meteoryty.
Ciekawi mnie końcowa wypowiedz Pana w tej spr. :wink:
I dlaczego nie wspomniał pan nic o archeologach? więc czy tak czy inaczej wychodzi na moje!
Żelazo rodzime pochodzi skąd? no właśnie :lol:
Panie Kazimierzu zatem witam w klubie

Kenny tym razem ciebie to nie dotyczy i całe twoje szczęście :wink:
sherman
meteorytoman

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do czy to jest to?