Co to może być?

jeśli masz podejrzenie, że znaleziony okaz jest meteorytem, zapytaj - to jest właściwe miejsce!

Moderatorzy: webimage, Kenny

Re: Co to może być?

Postprzez gural100 » So cze 09, 2012 8:21 pm

TomX napisał(a):
lejkers napisał(a):Trop z galeną może być właściwy, bo rzeczywiście podobne, a jest to minerał pospolity, eksploatowany na skalę przemysłową w Polsce, więc łatwo mógł się znaleźć względnie świeży na powierzchni.

Identyfikowałem kiedyś podobne minerały i zgadzam się, że ten trop pasuje.

Mój kamień wygląda tak:
Obrazek
Chociaż rdzewieje to nie współdziała z magnesem.
Ktoś przychodzi, chwali Cię, a Ty czujesz się jak młody Bóg. Zaraz potem przychodzi ktoś inny, zwymyśla Ci a Ty czujesz się podle. Nikomu nie daj się nabrać.
zapraszam
http://meteoryty.npx.pl
http://www.facebook.com/piotr.gural?ref=tn_tnmn
gural100
meteorytoman

Postprzez rolnik » So cze 09, 2012 10:09 pm

gural 100,taki młody a już ślepy jesteś , POdziwiam twoją niezłomną POstawę kiedy w swoje objęcia przyjmował Cibie PTM et.gratulacje ,aż łzy cisnęły się z mych oczodołów na to historyczne wydarzenie,o zdechła rybo żeby nurt wartki chciałoby się POwiedzieć jak najdalej Ciebie zaniósł ,tym samym smród byłby mniejszy

że tak rzeknę po piłkarsku: żółta kartka dla rolnika
rolnik
meteorytoman

Postprzez webimage » So cze 09, 2012 10:36 pm

zmień lekarza rolnik...

rolnik napisał(a):gural 100,taki młody a już ślepy jesteś , POdziwiam twoją niezłomną POstawę kiedy w swoje objęcia przyjmował Cibie PTM et.gratulacje ,aż łzy cisnęły się z mych oczodołów na to historyczne wydarzenie,o zdechła rybo żeby nurt wartki chciałoby się POwiedzieć jak najdalej Ciebie zaniósł ,tym samym smród byłby mniejszy
webimage
meteorytoman

Postprzez rolnik » N cze 10, 2012 12:33 am

webimage,czuję się zdrowo ,jestem sobą ale ty też z Nurtem płyniesz sorki nie doczytałem żółta kartka może być i czerwona wsadżcie sobie ją w tyłek.Drugi raz edytuje posta , Pacer ten co wodę w wino przemienił i chodził po wodzie to był Jezus,nie pisz że to był ktoś tam,i jeszcze jedno Piotr też chciał chodzić po wodzie i szedł ,ale zwątpił i poszedłby na dno ,Jezus uratował Piotra.
rolnik
meteorytoman

Postprzez Pacer » N cze 10, 2012 6:48 pm

czy ja kogos prosilem o lekcje religii?
pisalem o etyce , nie przeinaczam cudzych wypowiedzi i powietrza na forum nie pudruje!
gp
gp
Pacer
meteorytoman

Postprzez Kenny » Pn cze 11, 2012 4:03 pm

jak dla mnie antropogeny... można jeszcze wyciągać minerały typu skuterudyt czy inne dziwne siarczki ale koło meteorytów to nie leżało (chyba że w czyjejś kolekcji) a analiza co to jest wymagała by co najmniej zrobienia zgładu...
a najlepiej EDS
Sto lat! Ciężkich prac w kamieniołomach:)
Kenny
meteorytoman

Poprzednia strona

Powrót do czy to jest to?