Najlepsze jest to, że każde kolejne pytanie dziennikarza było tak formułowane, by usłyszeć: ?tak, jesteśmy skazani na zagładę?. No ale się nie udało, musi być zawiedziony.
Mężczyzna zbierał tam drewno, kiedy potężny huk i dźwięk łamiących drzew powalił go na ziemię. - Myślałem, że to dźwięk wystrzału z broni, ale nie widziałem nikogo w pobliżu. Zobaczyłem jednak ogromną dziurę w ziemi i wypaloną naokoło trawę - przekonuje w licznych wywiadach dla serbskich mediów.
- no nie, bujda na resorach, meteoryty tak nie działają! )
Astronomia i muzyka
I tego trzymać się trzeba
(E. Stachura, "Prefacja")
Przeżył człowiek prawie katastrofę tunguską Nasłuchał się za dużo o Czelabińsku i przedawkował rakiji (czy co tam się pije). Też mnie ten tekst "rozwalił"
Przed chwilą w TVPInfo jedna z firm ubezpieczeniowych reklamowała swoje usługi. Myślą przewodnią była ochrona przed zagrożeniem ze strony meteorytów. Pewnie uważają, że Czelabińsk napędzi koniunkturę.
No cóż, na pewno opłaci im się takie ubezpieczenie. W końcu jak często meteoryt faktycznie powoduje szkody? No i wszystko zależy od ich polityki - może zabiorą meteoryt i jeszcze na nim zarobią...