Re: opinię ?
Ja uważam ,że kamień ładny i niepospolity,może to nie meteoryt ,ale nie jest taki beznadziejny jak przedmówcy się wypowiadą. Jak by to był mój to bym go ''przyciosał'' na pół . Może ,by sie ukazało coś czego nie widac na prezentowanym szlifie.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Supernova Boy
-
kerlmit - meteorytoman
No można zadać jedynie pytanie po takim szlifie co to za kamień.
Ale jak ktoś zbiera kamienie do kolekcji to może być cenna informacja-piszę serio.
Ale jak ktoś zbiera kamienie do kolekcji to może być cenna informacja-piszę serio.
-
astrokosmo - meteorytoman
dokładnie astrokosmos ..czym więcej wiesz o ziemskich skałach tym łatwiej będziesz odrózniał je od meteorytów.
Supernova Boy
-
kerlmit - meteorytoman
ta skorupa to efekt topienia to jest szkliwo w takim kolorze a cały kamyk też wygląda na przetopiony z bąblami pogazowymi i pytanie takie czy to powstało tu na ziemi czy nie .myślę że pod mikroskopem a najlepiej płytka cienka pokazała by tą strukturę a fachowiec mógłby stwierdzić ziemskie czy nie .ja na siłę nie robię czegoś meteorytem
tylko chciałbym wiedzieć co to jest jak każdy kto znajdzie interesujący kamień .pozd
tylko chciałbym wiedzieć co to jest jak każdy kto znajdzie interesujący kamień .pozd
-
sopel - meteorytoman
Witaj Sopel. Dla mnie ten kamień jest ciekawy ,porównywał bym go do IMB . Dla fachowców na pewno też jest ciekawy , choćby z tego względu że nie wiedzą co to jest .No i znalazłeś tego odważnego naukowca ?Pozdrawiam serdecznie .Pakuła Andrzej
- kamyk
- meteorytoman
no nie jeszcze nikogo tym kamykiem nie oczarowałem
to że to podobne do IMB sugerowała mi już jedna osoba
a tu foto skorupy , to szklista stopiona powłoka a nie żadna osadowa

i

i wnętrze

a nawet pokusiłbym się o podobieństwo do tego

to że to podobne do IMB sugerowała mi już jedna osoba
a tu foto skorupy , to szklista stopiona powłoka a nie żadna osadowa

i
i wnętrze
a nawet pokusiłbym się o podobieństwo do tego

-
sopel - meteorytoman
No to Sopelku jak by Ci to nie przeszkadzało to mnie tym kamykiem oczarowałeś .Daj znać jak zainteresujesz fachowców .Pozdrawiam serdecznie . Pakuła Andrzej
- kamyk
- meteorytoman
sory ale to nie skorupa meteorytowa.
-
A jaka to skorupa nie jest skorupą meteorytową ? jest tu jakaś skorupa ? raczej podoba mi wnętrze tego kamyka panie szanowny .Pozdrawiam serdecznie
- kamyk
- meteorytoman
A jak ci się podoba wnętrze ziemskiego kamienia to przepraszam , myślałem że pytasz czy to meteoryt.
-
kamyk napisał(a):A jaka to skorupa nie jest skorupą meteorytową ? jest tu jakaś skorupa ? raczej podoba mi wnętrze tego kamyka panie szanowny .Pozdrawiam serdecznie
Czytaj dokładnie co sopel napisał o skorupie meteorytowej.
-
O co chodzi z tą skorupą Astrokosmo. Napisałeś że nie jest meteorytowa .Przyznałem że tam nie ma żadnej skorupy
co się czepiasz ?Pozdrawiam serdecznie

- kamyk
- meteorytoman
kamyk napisał(a):A jaka to skorupa nie jest skorupą meteorytową ? jest tu jakaś skorupa ? raczej podoba mi wnętrze tego kamyka panie szanowny .Pozdrawiam serdecznie
I ty i sopel piszecie o skorupie meteorytowej więc odpowiadam iż to co zamieścił na zdjęciu sopel to nie jest skorupa meteorytowa.
To zwykły ziemski kamolec , szkoda nad nim sie rozwodzić.
-
Tak , tak ja i Sopel i frytki do tego .Coś tu czarujesz kolego .Pozdrawiam serdecznie
- kamyk
- meteorytoman
Jesteś nie reformowalny.
-