Sprawdź magnetyzm metodą

Mam od kilkunastu już lat takie , z taką krystalizacją . Ma gęstość 3,74 g/cm3 i jest....

Pozdrowaśki
sopel napisał(a):przecież już było tyle razy to pisane że materiał zawiera żywy metal więc po co pytać o magnetyzm![]()
no i się tyle dowiedziałem co to za szkliwo
Kenny napisał(a):Bo ...........nie mierzysz właściwości magnetycznych materiału tylko ich namagnesowanie (zdolność do wytwarzania własnego pola magnetycznego).Pozdrawiam.
sopel napisał(a):przecież już było tyle razy to pisane że materiał zawiera żywy metal więc po co pytać o magnetyzm![]()
mr.O'K napisał(a):Uszanowaniesopel napisał(a):przecież już było tyle razy to pisane że materiał zawiera żywy metal więc po co pytać o magnetyzm![]()
Moja sugestia dotyczyła jedynie tego szkliwa W * Ł * A * Ś * N * I * E * .![]()
nie całej bryłki dlatego że
![]()
identyczny materiał jest także w moim posiadaniu który różni się od tego z Twojego wątku , zawartością
fosyliów ( źdźbła traw a nawet wyraźnie odciśnięte liście )..co sugeruje jednoznacznie ze pierwotnie
substancja mała postać luźną ( błoto)...
![]()
![]()
![]()
Pozdrowaśki
Kenny napisał(a): ............
Co do wspomnianego betonu... Zleciłem wykonanie szczegółowej analizy. Niestety z uwagi na natłok innej roboty w labie temat jak na razie utknął i puki co nie widać światełka w tunelu
Co do samego kamienia to pamiętam gdzieś okaz który przewinął mi się przez łapki z wbudowanym weń kawałkiem papy... żałuje że nie wykonałem zdjęcia... Dalej macie wątpliwości co do antropogenicznego pochodzenia?
Pozdrawiam.
Kenny napisał(a):........ są bardzo pospolite w żużlach. Pozdro.