tin napisał(a):I tak wykazałeś się anielską cierpliwością badając te kamienie. Mnie same zdjęcia odrzucały i aż mi było Ciebie szkoda Kenny, że tracisz czas na Shermana

A Shermanowi proponuję wyjazd na jakieś targi meteorytowe (Ensisheim, Monachium), żeby zobaczył jak wyglądają meteoryty na żywo a nie na zdjęciach to to może zacznie podchodzić bardziej krytycznie do swoich znalezisk.
O jakich meteorytach mówisz chondrytach czy o achondrytach bez skorupy?
A czy takie meteoryty również tam zobaczę?
https://picasaweb.google.com/1120277661 ... I3e74fBrAEBo ja szukam takich kamieni a Ty Marcinie szukaj sobie chondrytów

I jeszcze coś wmawiacie mi nam że my wymyślamy teorie spiskowe, lecz zastanówcie się sami jeśli to forum ten dział ma być po to by pomagać w znalezieniu nowego metka to powinna tu panować inna atmosfera to wy sami tą teorie spiskową stworzyliście my tylko w nią wierzymy bo jak tu myśleć inaczej jak wszystko owiane jest tajemnicą.
Pytasz o komercyjne placówki to nikt nie ma zamiaru ci podpowiedzieć
Nic się tu nie można nauczyć jedna osoba która wie naprawdę dużo WMJ Makocki lecz czytając jego posty to również został przez was wyśmiany.
Mówicie aby robić cienkie płytki bo to wiele da lecz gdybym zapytał gdzie taki preparat przyrządzić to zapewne nikt się nie wysili i jak tu wierzyć że ktoś pomoże na tym forum jak tu nawet podpowiedzieć nikt nie potrafi jedynie co potraficie to wprowadzić w błąd.
Romulus dobrze napisał że racja nie zawsze musi być po stronie znawcy.
Ale zawsze znawcy ciężko jest się z tym pogodzić że może nie mieć racji bo 6 lat studiów itp. więc musimy im we wszystko wierzyć bo jak baran bez szkoły jeden z drugim mógł znaleźć meteoryt.
Przemochle pisze Kamień jest niewątpliwie "ciekawy" choćby z tego powodu, że może być świetnym przykładem pseudometeorytu.
Więc jeśli kamień zasługuje na miano pseudo meteorytu to znaczy że tak ma może wyglądać meteoryt więc pytam dlaczego kamień tak z łatwością zdyskwalifikowano na podstawie samej fotografi tego nie rozumiem bo jeśli coś wygląda jak meteoryt to trzeba to przebadać a nie na siłę wpierać że szansy nie ma.