Spadek w Chorwacji przed Sołtmanami

tu piszemy o wydarzeniach poza granicami kraju, które mogą zainteresować meteorytomanów

Moderator: webimage

Re: Spadek w Chorwacji przed Sołtmanami

Postprzez tribal216 » Cz wrz 29, 2011 5:00 pm

nie ma chyba sposobu zeby zadowolic wszystkich. trzeba po prostu liczyc na uczciwosc ludzi albo na lut szczescia ze akurat bedziesz blisko i bedziesz pierwszy. nowe spadki to rzeczy tak cholernie cenne ze zawsze beda jakies zadry. tak to juz jest :) dlatego o tyle o ile nie spadnie mi cos na dzialke to wole piwo do reki i spacer z wykrywka niz prześciganie sie kto bedzie pierwszy na jakims zadupiu.. pomaga to uniknac nieprzyjemnych sytuacji i oskarżen :)
tribal216
meteorytoman

Postprzez Jacek Drążkowski » Cz wrz 29, 2011 5:12 pm

znaczy się, spadek był zarejestrowany przed Sołtmanami, ale znalezisko było po i dlatego dopiero teraz informacja o tym? Jeśli informacja o możliwym spadku z zaobserwowanego w lutym bolidu nie była ukrywana, to nie mam żadnych zastrzeżeń :)
Astronomia i muzyka
I tego trzymać się trzeba
(E. Stachura, "Prefacja")
Jacek Drążkowski
meteorytoman

Postprzez IV » Cz wrz 29, 2011 5:20 pm

Jacek Drążkowski napisał(a):Jeśli informacja o możliwym spadku z zaobserwowanego w lutym bolidu nie była ukrywana, to nie mam żadnych zastrzeżeń :)

Ja zrozumialem to tak, ze byla. To znaczy, ze dopiero po dlugim czasie (pare miesiecy) poinformowano i o mozliwym spadku i o samym znalezisku.
IV
meteorytoman

Postprzez gural100 » Pt wrz 30, 2011 12:34 am

IV napisał(a):Ja zrozumialem to tak, ze byla. To znaczy, ze dopiero po dlugim czasie (pare miesiecy) poinformowano i o mozliwym spadku i o samym znalezisku.

Czytam Twoje posty z dużym zainteresowaniem i bardzo często mam poczucie, że wyrażasz w nich moje myśli.
Niekiedy miałem ochotę na krótką konwersację ale nie potrafię rozmawiać z cyframi. Nawet rzymskimi. Jestem miłośnikiem słowa i uważam, że imiona nadawane są przez wyższe siły więc gdy ktos przedstawia mi się "IV", bądź podobnie, takiej rozmowy nie podejmuję. Chyba że Twoim imieniem jest Iv - i jesteś dobrze poinformowanym zwycięzcą. Wtedy mógłbym czasem coś do Ciebie napisać.
Pozdrawiam.
Ktoś przychodzi, chwali Cię, a Ty czujesz się jak młody Bóg. Zaraz potem przychodzi ktoś inny, zwymyśla Ci a Ty czujesz się podle. Nikomu nie daj się nabrać.
zapraszam
http://meteoryty.npx.pl
http://www.facebook.com/piotr.gural?ref=tn_tnmn
gural100
meteorytoman

Postprzez IV » Pt wrz 30, 2011 4:02 am

Hej guralu,guralu. Niech bedzie jak jest. Cyfry rzymskie..........tez sa OK :D
Rowniez pozdrawiam.
IV
meteorytoman

Postprzez Zibi » Pt wrz 30, 2011 3:05 pm

Tak IV, klasyczna filozofia Kalego.

I nic więcej nie dodaję, bo nie ma ochoty udowadniać, że nie robimy żadnych przekrętów
- to czyny mówią o człowieku, nie słowa.

Zibi
:) Jeśli tylko możesz - tnij (:
Sekcja Meteorytowa PKiM
Zibi
meteorytoman

Postprzez IV » Pt wrz 30, 2011 6:02 pm

Hmmm :? Czyzbys mial cos moze na sumieniu :?: :) Przeciez nikt nie pisal tu o Tobie. Bylo tak ogolnie i to w kontekscie wydarzen z Chorwacji. A tu nagle odzywa sie Zibi i "krzyczy" : "My nic zlego nie robimy":)) To bardzo dobrze.Ciesze sie. Nikt tez takiego zarzutu "Wam" nie postawil. Wiec zupelnie nie wiem dlaczego wziales to do siebie. Jest pewne przyslowie o uderzaniu w stol........ :wink: ale nic nie sugeruje i odpuszcze sobie ten temat:))

Co do Kalego to zostaw chlopaka w spokoju:) Akurat tym razem nic mu do tego. Nie widze zwiazku miedzy tym co napisalem a jego Prawem. Nie wiesz bowiem jak w podobnej sytuacji postapil bym ja i nawet ja sam tez nie wiem bo jeszcze w takiej sytuacji nie bylem. Nie zaobserwowalem tego typu bolidu i nie wyliczylem obszaru spadku z niego zebym wiedzial co bylo dalej :idea: Wiec Ty tego wiedziec tez nie mozesz :!: A gdybym zrobil podobnie jak oni (Chorwaci) to wcale nie oznaczalo by,ze postapilem prawidlowo i ze nie bylo to niewlasciwe. :idea: Tak czy inaczej nie odbiera mi to prawa do krytyki niechlubnej postawy a gdy sam bym postapil podobnie jak najbardziej nie odbieram prawa innym do krytykowania mnie. Wiec "Kali do domu"!!!:) Przyklad nie trafiony kompletnie :roll: Pozdrawiam.
IV
meteorytoman

Postprzez Zibi » Pt wrz 30, 2011 9:17 pm

Amen :)
:) Jeśli tylko możesz - tnij (:
Sekcja Meteorytowa PKiM
Zibi
meteorytoman

Poprzednia strona

Powrót do na świecie