Nie łudźmy się - bardzo rzadko można określić okaz patrząc na zdjęcie , szczególnie nasze okazy , którymi się chwalimy .
Zdjęcia które ja pokazuje mówią same za siebie więc kolego RUFUS tu nie masz racji bo czym bardziej kamien meteorytowo wygląda tym większa dezinformacja ja wklejałem między swoimi zdjęciami prawdziwe zdjęcia meteorytów i ?????

teraz mam zamiar kupic meteoryt pociąć i wysyłać razem ze swoimi próbkami np na sprawdzenie zawartości niklu.
Sherman - nie miałem tutaj na myśli Twoich zdjęć , pisałem raczej ogólnie . Też uważam ,że odpowiedzi na nasze pytania powinny być mniej więcej typu : " Wg mnie jest / nie jest to meteoryt ponieważ .... " . Sam dopiero uczę się rozpoznawać meteoryty , czytam tony czasopism , książek itp . , również z forum chciałbym się dowiadywać dlaczego koledzy uważają tak a nie inaczej .
Adresy labo ? Może założyć dodatkowy dział z takowymi , przykleić go na górze - by był widoczny i dostępny dla każdego ?
Co do Twoich okazów ja niestety nie mogę oddać głosu - jestem na etapie poznawania meteorytów kamiennych , kamienno - żelaznych oraz żelaznych - i to tych najprostszych :/ Wybacz - za kilka lat może i ja będę miał na tyle dużą wiedzę , by móc się wypowiadać . W chwili obecnej uważam , że na tyle mało wiem , że nie mogę być nawet w PTM-ie
Wracając do Twojej w/w wypowiedzi : Pisałem Ci na privie , że jeżeli chcesz , to podeślij mi jakiś kawałek Twojego okazu , postaram się pomóc . Wymieniliśmy 2-3 maile , i ... tyle. Więc przyjąłem do wiadomości ,że nie chcesz mojej pomocy . Pozostało Ci albo własne stwierdzenie , iż masz nowe meteoryty , albo szukanie na własną rękę kogoś , kto dokładnie zbada kamyczki i da Ci konkretną odpowiedź .
Pozdrawiam - Rufus