Allende...?

jeśli masz podejrzenie, że znaleziony okaz jest meteorytem, zapytaj - to jest właściwe miejsce!

Moderatorzy: webimage, Kenny

Postprzez ami » Śr paź 14, 2009 11:26 pm

Panie Właścicielu Forum .
Na wysłany w 21 listopada ub . roku list nie odpowiedział Pan więc wysłałem drugi 31 grudnia list zawierający m.in . informacje o gęstościach chondryów enstatytowego oraz allendopodobnego .. Na który zresztą też nie odpowiedział . Przekazałem je gdyż uważałem że powinien się z nimi zapoznać . I obojętne dla mnie było co po zapoznaniu się nimi , zrobi . Taki ;-) "szelmowski " chwyt . Każda z wybranych opcji niesie z sobą jakąś informację . Jak widać na załączonym obrazku , cierpliwie czekałem dość długo bo wybrał Pan to co wybrał . ;-) Czas który upłynął wiele o Panu i Jego intencja mówi wiele , nie tylko mnie . A teraz co ? zgrywa się na sklerotyka ? Nie do wiary ! Sądzi Pan że ktoś widzi tę kwestię tak samo jak Pan .? ;-)
kiedyś wszyscy będziemy meteorytami .
ami
meteorytoman

Postprzez Jacek Drążkowski » Cz paź 15, 2009 8:01 pm

Hm... może coś mi wtedy podsyłał niejaki empiryk*, ale z założenia już wtedy go ignorowałem. Użytkownik "ami", jak łatwo sprawdzić, zapisał się na to forum w lutym br.
Pan wybaczy, ale zabawa w ciuciubabkę już mnie nie bawi...
Astronomia i muzyka
I tego trzymać się trzeba
(E. Stachura, "Prefacja")
Jacek Drążkowski
meteorytoman

Postprzez ami » Pt paź 23, 2009 10:22 am

Ha ! Ha !
ZONK !
Wolne żarty . Ignorancją się Pan zasłania ? Zatrzymanie tej informacji jest jawnym zaprzeczeniem że forum jest po to by informować jego uczestników . Nie pozwolił Pan na popularyzację bo oczywistym jest ze nie była komuś " na rękę " .

Ciekawe że tak samo zachował się Cieszyniak pomimo że o umieszczenie tej informacji na forum , prosiłem dwukrotnie . Okazał się " zawodnikiem " z drużyny przeciwnej . Taki koń trojański z Cieszyna ( jak kyrimpe vel Kotowiecki ) ;-)

I Puszek też ;-)

Do tej pory czekam na wskazanie gdzie i do kogo zwrócić się należy z cienką płytką alledopodobnego do zbadania .
ami
meteorytoman

Postprzez Jacek Drążkowski » Pt paź 23, 2009 9:55 pm

ami napisał(a): Do tej pory czekam na wskazanie gdzie i do kogo zwrócić się należy z cienką płytką alledopodobnego do zbadania .

proszę czytać uważniej forum - takie informacje chyba już były w kilku miejscach
Astronomia i muzyka
Jacek Drążkowski
meteorytoman

Postprzez ami » Śr lis 11, 2009 10:45 pm

Tak ! Zibi , Tin mieliście rację ;-) nie rozpoznając w prezentowanym na zdjęciu obiekcie chondr i co za tym idzie ..? chondryta .
Rzeczywiście

chondr w tym materiale nie ma !
Czy jest mi z tego powodu przykro ....? Nie !
Ponieważ empirycznie udowodniona została

PEWNA

właściwość że jeżeli na podstawie fotografii można rozpoznać czy dany obiekt ( kamień , fragment skały ) nie jest pochodzenia pozaziemskiego to na odwrót ...? jak najbardziej ! ;-)

Ale ! Tu mam pytanie bo nie jestem pewny czy istnieją chondryty bez chondr ?;-)
ami
meteorytoman

Postprzez ami » Śr lis 11, 2009 11:46 pm

Ach ! Przepraszam ! Pozostali tzn wszyscy których nie wymieniłem oczywiście rację mieli TEŻ ! ;-).

Odpowiedź na pytanie chyba znam .
Dedukuję , z uwagi na magnetyczność oraz (utajnioną przez ...? Właściciela Forum , Tin , puszek , Cieszyniak ) gęstość wynoszącą 3 ,49 to chyba jest jakaś odmiana węglistego . Tylko dlaczego taki masywny ten węgiel ? Która odmiana węgla taką gęstość posiada . Hmm ? ! ;-) .
ami
meteorytoman

Postprzez Kenny » Cz lis 12, 2009 10:16 am

no przy takiej gęstości to musi być diament ja bym zaniósł do jubilera...
Sto lat! Ciężkich prac w kamieniołomach:)
Kenny
meteorytoman

Postprzez tin » Cz lis 12, 2009 11:52 am

:roll:
Ostatnio edytowano Cz gru 17, 2009 10:03 pm przez tin, łącznie edytowano 1 raz
tin
meteorytoman

Postprzez ami » N lis 22, 2009 12:54 am

wpis usunięty ze względu na T * O * K * S * Y * C * Z * N * O * Ś * Ć
ami
meteorytoman

Postprzez Meteoriticon » N lis 22, 2009 10:25 am

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Ostatnio edytowano Pn lis 23, 2009 6:27 pm przez Meteoriticon, łącznie edytowano 1 raz
Meteoriticon
meteorytoman

Postprzez ami » N lis 22, 2009 11:43 pm

Ponieważ nie uzyskałem odpowiedzi kieruję więc pytanie ponownie do tin oraz J. Drążkowskiego :

dlaczego zatajono przed uczestnikami forum podaną przeze mnie wiadomość zawierającą informację o gęstości Allendopodobnego ?

Tu ! Na forum zainteresowane osoby wymieniają , dzielą się wrażeniami , doświadczeniem , spostrzeżeniami związanymi z wykonywaniem poszukiwań i ewentualnie wiedzą o swoich znaleziskach , o tym co do tej pory własnym amatorskim " przemysłem " ;-) udało się ustalić oraz szlaki , ścieżki które przez czas jakiś ( lata ! ) wydeptano tam ;-) i tu ;-) w poszukiwaniu prawdy . Więc wszystkie posty nie związane z tematyką forum pozostają tzw . szumem medialnym albo jak kto woli czarnym PI ER i nie powinny absolutnie mieć miejsca . Tymczasem sfrustrowany tin , Meteoritikon których przerasta problematyka związana z poszukiwaniami nowych znalezisk na terenie naszego kraju wyładowują cały bagaż kompleksów dowartościowując swoje ego . Przydałaby się kanapa u dobrego psychoanalityka ;-) . Zła krew zalewa obu z powodu ...? samodzielności niżej podpisanego ..?. Wiele związanych z tematyką pytań znajduje po pewnym czasie odpowiedź bez nadzwyczajnego wysiłku ! ;-) wystarczy tylko chcieć . Zajadłość w tępieniu samodzielności oznacza strach przed przed prawdą .

T * A * A * A * A * K ..! ..;-)

Prawda jest

T * O * K * S * Y * C * Z * N * A ..!..;-)

St. Claus ;-)
ami
meteorytoman

Postprzez Jacek Drążkowski » Pn lis 23, 2009 4:53 pm

ami napisał(a):Ponieważ nie uzyskałem odpowiedzi kieruję więc pytanie ponownie do tin oraz J. Drążkowskiego :

dlaczego zatajono przed uczestnikami forum podaną przeze mnie wiadomość zawierającą informację o gęstości Allendopodobnego ?

...

Hm... o jakim zatajaniu mowa? Czy szanownemu panu ktoś zabronił podać ową wartość tu na forum? Czy była umieszczana, a ja ją systematycznie usuwałem? Raczej proszę zastosować się do sentencji "lekarzu, ulecz się sam", bo to już nudne. Nie jestem psychiatrą, ale to już zakrawa na jakąś paranoję. PO PROSTU NIE ZAINTERESOWAŁA MNIE TA SPRAWA I NIE WIDZĘ POWODU, BY SIĘ NIĄ ZAJMOWAĆ. A na forum na siłę nie zatrzymuję...
Astronomia i muzyka
Jacek Drążkowski
meteorytoman

Postprzez ami » Wt lis 24, 2009 8:52 pm

Oczywiście !
Ta sprawa nie musiała i...?

N * I * E ...! M * U * S * I ...!

Pana interesować . ;-)

No i wychodzi Pańska paskudna przywara że jest ...?

E * G * O * I * S * T * Ą ...! ;-)

wykręt którym się Pan legitymuje podpada pod manipulację informacjami .A to podważa to pańską wiarygodność jako osoby zakładającej z góry ze nikogo to nie będzie interesować . Tu też daje się zauważyć robienie budyniu z mózgów forumowiczów w bowiem w chwili kiedy powiadomiłem Pana o gęstości nie miałem dostępu do forum. Gdy więc " spóźniał " się Pan z umieszczeniem jej na forum podzieliłem się tą informacją z tin , puszek a następnie z Cieszyniak.

Z tym że ...? i choć byli proszeni przeze mnie o jej umieszczenie na forum , nie udało się Ich do tego nakłonić .
No i jak teraz widzi to Nikodem i kyrimpe ?
Jest spisek czy go nie ma ? ;-)

Dla współczesnych Kopernikowi uczonych On sam też byłby paranoikiem ale sponsor prowadzonych przez Niego badań nie spieszył się z publikacją przez dwieście lat i to ocaliło Go przed stosem . ;-)
Natomiast moich badań nie sponsoruje Nikt więc sam decyduję kiedy i jak dotrzeć mają tam gdzie powinny . !
ami
meteorytoman

Postprzez Jacek Drążkowski » Śr lis 25, 2009 9:34 pm

hm... a mogę się dowiedzieć, jaki miałby być cel owego zatajania gęstości?
Astronomia i muzyka
Jacek Drążkowski
meteorytoman

Postprzez ami » Pn lis 30, 2009 9:39 pm

Aaa ! Pewnie .Pewnie . :-)

....... taki sam cel

jak ten który "przyświecał " Panu w zastopowaniu zdjęć zawierających skały z obtopieniem w pomarańczowym kolorze z bardzo ciekawym wizerunkiem zgładu ( który z pewnością zainteresowałby np kenny'ego i innych starych petrograficznych wyjadaczy z uwagi na

L * I * K * W * A * C * J * Ę ...)

zapewne dlatego by swym " plugawym " widokiem nie siały defetyzmu wśród uczestników forum :-)

jak ten który pozwala Panu grać „ niekumatego „ w kwestii….?.... komu przedstawić do wglądu cienki preparat ;-)

St Claus
ami
meteorytoman

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do czy to jest to?